Noćas će izaći najveći i najsjaniji Mjesec u 2020. godini - Glas Regije

Noćas će izaći najveći i najsjaniji Mjesec u 2020. godini

Nije učitano

Foto: Pixabay.com

Super Mjesec se smatra takvim zbog njegove blizine Zemlji. Kada dosegne apogej, tačku najbližu Zemlji, izgleda veći i sjajniji nego obični puni Mjesec.

Obzirom da će super Mjesec noćas biti najbliži Zemlji ove godine, moći ćete da vidite najsjajniji i najveći pun Mjesec 2020. Godine, a najbolje će moći da se vidi u 2.35 minuta iza ponoći.

Astrološki aspekt

Uoči punog Mjeseca, dan ranije, Mars iz Vodolije će praviti kvadrat s Uranom iz Bika, što može donijeti ludilo, rušenje svih granica i barijera.

Kada je lični plan u pitanju onda mnoge osobe mogu shvatiti da su ojačali svoje stavove i da mogu shodno situaciji brzo reagovati. Jupiter će biti još uvijek u konjukciji s Plutonom, što će na globalnom nivou pokrenuti altruističke stavove, dok se na ličnom planu mogu događati razne transformacije i uvođenje pravila postupanja do zacrtanog cilja.

Mnoge osobe žele postati moćne i ostvariti svoje ciljeve dok se mogu ispoljavati ljubomora, zavist, pohlepa, arogancija, sebičnost itd. Svakako će ovaj pun Mjesec težiti da uspostavi harmoniju osjećaja s jedne strane, dok s druge može razmišljati o potrebama drugih ljudi.

Cijeli mjesec april će biti dosta osjetljiv i nastavlja se tema o virusu korona što će nas još dodatno zbuniti i uplašiti. Već 11. aprila Merkur izlazi iz Riba, što će u Ovnu donijeti sukobe dvije strane.

Šta mogu očekivati pojedinačni znakovi?

OVAN

Ovnovi, ovaj pun Mjesec se događa u vašem sedmom polju, što je polje partnerskih odnosa.

Dosta balansa na tom polju trebate unijeti i pod izljevom emocija ne donosite nikakve odluke. Jednostavno pazite da ne nastupite ishitreno.

BIK

Bikovi, ovaj pun Mjesec se događa u vašoj šestoj kući svakodnevnice, posla, zdravlja.

Kako je vaša planeta Venera u Blizancima, vašoj drugoj kući, onda će biti promjena i priča o poslu i finansijama. Pojedini Bikovi mogu preko posla upoznati svoju srodnu dušu.

BLIZANAC

Blizanci, ovaj pun Mjesec se događa u vašem petom polju koje je vezano za ljubav, djecu, zabavu, sport.

Zbog toga se na tom polju pokreće usklađivanje harmonije i preokreta koji bi mogli biti dosta nejasni, jer je vaša planeta Merkur još u Ribama, što joj daje nejasnoće.

RAK

Rakovi, ovaj pun Mjesec se događa u vašoj četvrtoj kući doma, porodice pa na tom polju može biti dosta tenzije i neslaganja. Ipak je Mjesec vaš vladar što vas čini osjetljivim pa bi trebali paziti kada su mijene Mjeseca da ne donosite odluke iz emotivnih stanja.

LAV

Lavovi, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašoj trećoj kući koja je simbol komunikacije, braće, sestara, rodbine, komšiluka, prometa i još mnogih simbolika Merkura.

Na ovim poljima možete imati problema pa pazite čak ako sklapate neke ugovore ili nešto potpisujete ili dogovarate. Ne donosite zaključak iz emocija koje su sada dosta nerealne.

DJEVICA

Djevice, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem drugom polju što je vezano za materijalno, kako nepokretnu imovinu, zemlju, tako i novac pa može biti rasprava ili podjela imovine.

Mnoge osobe mogu sada iz emotivnih poriva pomagati ili neki novac potrošiti neplanirano. Moguć je i dobitak zaostale isplate.

VAGA

Vage, kod vas je ovaj pun Mjesec što je direktno vezano za vaš mentalni sklop, fizički izgled pa će ovaj Mjesec tražiti da harmonizujete vaše emocije s vašim tijelom.

Možda će biti ispoljeno kako se predstavljate svijetu ili ćete staviti masku s kojom se osjećate najbolje.

ŠKORPIJA

Škorpije, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem dvanaestom polju, što je simbol izolacije, duhovnosti, meditacije, psihe, tajni, itd.

Vi sada možete ispoljavati sakupljena iskustva, talente i vaše plodove mudrosti. Ipak trebate paziti i napraviti balans, jer ovaj Mjesec može uzrokovati i neke propuste.

STRIJELAC

Strijelci, kod vas se ovaj pun Mjesec se događa u vašem jedanaestom polju nadanja, želja, očekivanja, mirovina, udruženja, raznih timova, grupa, prijatelja pa će se tu energija Mjeseca usmjeriti.

Mnoge osobe mogu dočekati očekivano dok se pojedine mogu razočarati, bilo očekivano u ljubavi ili u prijateljstvu.

JARAC

Jarci, vama se ovaj pun Mjesec događa u vašem desetom polju vaše karijere, jednog roditelja, šefova, autoriteta itd. Mnogi Jarci sada mogu doživjeti promjene na tom polju što nekima donosi vraćanje na staro, dok mnogi doživljavaju potpunu transformaciju.

VODOLIJA

Vodolije, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem devetom polju studiranja, znanja, filozofije, putovanja, religije itd. Mnoge osobe mogu imati promjene u navedenim sferama što će pojedine osobe iznenaditi pozitivno i dati im nadu za budućnost.

Saturn i Mars su u vašem znaku što vam daje prilike koje mogu biti blokirane nekim starim problemom.

RIBE

Ribe ovaj pun Mjesec se događa u vašoj osmoj kući koja je odgovorna za transformaciju, finansije, seks, kraj nečega da bi se pokrenulo nešto novo.

Tako da će ovaj pun Mjesec dobro obasjati ove aspekte života i dati vam unutrašnju moć da to sve iznesete i krenete novim putem.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *