Nesvakidašnje krštenje u Pelagićevu - Glas Regije

Nesvakidašnje krštenje u Pelagićevu

Nije učitano

Nesvakidašanje krštenje desilo se u Pelagićevu u porodici Mihajla i Vesne Cvijanović, gdje je u jednom danu kršteno četvoro djece, godišta od 2014. do 2019.

U porodici Mihajla i Vesne Cvijanović petoro je djece. Najstariji je Marko, rođen 2013. godine. Ruža je rođena 2014, Nikola 2015, Dušanka 2017. i najmlađa Milanka 2019. Svi su kršteni u jednom danu.

„Misli smo da krštenje obavimo prošle godine, ali zbog korone smo morali da odložimo. Evo sad smo s kumom našli vremena i priliku, a i uslovi su nam to dozvolili“, kaže otac Mihajlo za RTRS.

Najveće bogatstvo ovoga svijeta je, kažu, porodica. A to bogatstvo sa petoro kumčadi ima i kum Milanko Čolić.

„Rijetko je da neko ima toliko djece, pogotovo na području ovako male opštine, ali to je veliki uspjeh i bogastvo. Mislim da za sada nema srećnijeg kuma od mene“, ističe Čolić.

U hramu Svetog proroka Ilije kažu da je prava rijetkost krstiti četvoro djece iz jedne porodice.

„I kako sveštenik, ali i kao čovjek, osjećao sam se danas predivno. Hvala toj porodici, koja u ova vremena teška, krizi rađanja i odlaska mladih, ima toliko djece“, rekao je  protojerej-stavrofor Aleksa Sunarić.

Porodica Cvijanović živi od Mihajlove plate koju zarađuje kao vozač kamiona u Sloveniji. Na peto dijete nisu mogli ostvariti dječji doplatak jer Mihajlo koru hljeba zarađuje u pečalbi.

Nezavisne

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *