Na području PU Doboj za četiri dana kontrolisano 2.405 vozača po principu nulte tolerancije - Glas Regije

Na području PU Doboj za četiri dana kontrolisano 2.405 vozača po principu nulte tolerancije

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Glas Regije

„Policijska uprava Doboj je u periodu od 06. do 09.08.2021. godine, realizovala republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, a navedene aktivnosti organizovane u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom  „Vozi oprezno putuj bezbjedno“.“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

„Za četiri dana ukupno je kontrolisano 2.405 učesnika u saobraćaju od kojih je 2.114 alkotestirano. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sanksionisana su 134 vozača, od toga kod šest vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 73 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg a kod 40 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg. Kod deset vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1,51  g/kg a kod pet vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 2, 00 g/kg i navedena lica su lišena slobode do otrežnjenja (15).“, ističe se u saopštenju.

Sedam vozača je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti su sankcionisani.

„U kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije. Tokom navedena četiri dana izdato je i 115 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 91 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, 9 vozača je sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i dr.“, dodaje se u saopštenju.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *