MUP UPOZORAVA: Građanima zabranjeno korišćenje policijskih obilježja - Glas Regije

MUP UPOZORAVA: Građanima zabranjeno korišćenje policijskih obilježja

Nije učitano

Foto: Arhiva

Ko god bude koristio policijsku značku ili legitimaciju, a nije službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske biće kažnjen novčanom kaznom i do tri hiljade maraka.

UMUP Srpske su rekli da obavještavaju jasvnost da je od sutra na snazi Uredbe o službenoj legitimaciji i policijskoj znački koja zabranjuje fizičkom licu koje nije policijski službenik Ministarstva posjedovanje ili korišćenje značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP- Srpske. 

Za kršenje navedene norme predviđena je novčana kazna od 1.000 do 3.000 KM.

– Ovom Uredbom zabranjena je novlašćena izrada, stavljanje u promet, posjedovanje ili korišćenje značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske.  Za kršenje navedene norme predviđena je novčana kazna za pravno lice od 2.000 do 5.000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu, te za preduzetnika i fizičko lice  novčana kazna od 1.000 do 3.000 KM – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *