MOZZART UZ OK DERVENTA: Prvakinje RS žele da se vrate na stare staze slave - Glas Regije

MOZZART UZ OK DERVENTA: Prvakinje RS žele da se vrate na stare staze slave

Nije učitano

Odbojkašice OK Derventa do sada su odigrale mnoge dobre partije u Premijer ligi BIH, a bile su i prvakinje Republike Srpske. Trenutno su druge na tabeli u svojoj grupi u Drugoj ligi RS. Želja im je da ponovo zaigraju prvoligašku, a zatim i premijeligašku odbojku. Vjetar u leđa za povratak u viši rang takmičenja dala im je kompanija Mozzart donacijom sportske opreme.

„Baš smo zahvalni Mozzartu. Trenutno nismo u situaciji da kupimo nove trenerke i zaista nam ova saradnja znači. Stare trenerke seniorki ćemo dati pionirkama, pa je dupla sreća zbog ove donacije. Sada izgledamo još ozbiljnije kao klub u ovoj opremi, a i moral se podiže kada djevojke vide da su nešto dobile, znaju da njihov trud nije uzaludan“, kaže Vladimir Asentić, predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Derventa.

Ovaj klub je osnovan 1997. godine i od tada imaju isključivo ženske selekcije, s tim da su razmišljali i o okupljanju muških ekipa. Dok se seniorke takmiče u Drugoj ligi RS, kadetkinje odlaze na turnire, a pionirke, u jakoj konkurenciji, dolaze do svojih prvih pobjeda. Nedavno su se prijavili i za mini odbojku, pa sa nestrpljenjem iščekuju odgovor za taj nivo takmičenja.

Nije učitano

Najveći uspjesi do sada su im ulazak u elitno društvo ekipa u Premijer ligi BIH, kao i osvajanje šampionskog pehara u Prvoj ligi Srpske. Zato im je želja da se ponovo vrate u viši rang takmičenja, kao i da još više omasove ovaj sport. Naime, u njihovom klubu sada je oko 100 djevojaka, a svakodnevno im se pridružuju djevojčice koje vole odbojku.

Podršku klubu godinama pruža opština Derventa kroz grant iz budžeta. Time pokrivaju troškove takmičenja i plaćaju trenere, a za nabavku opreme se oslanjaju na donacije prijatelja kluba.

„Nadamo se da će odbojkašice Dervente, uz našu podršku, ostvariti svoj san da ponovo zaigraju u Prvoj ligi. Ranije su dokazale da to i te kako mogu, pa im želimo da se ponovo dokažu u najvišem republičkom, ali i državnom rangu takmičenja“, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(IZVOR: Nezavisne)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *