Mozzart donirao mašinu štampariji distrofičara iz Doboja - Glas Regije

Mozzart donirao mašinu štampariji distrofičara iz Doboja

Nije učitano

Regionalno udruženje distrofičara Doboj već nekoliko godina vodi sopstveno preduzeće u kojem su zaposleni, mahom, njihovi članovi.

Radom u štampariji trude sa pomognu članovima koji su oboljeli od mišićne distrofije. Prije sedam godina cijelo preduzeće uništile su poplave, ali su, uz pomoć donatora, uspjeli da nastave s radom. Nedavno im se pokvarila mašina koja im je osnovno sredstvo za rad, pa je kompanija Mozzart odlučila da im donira novu.

– Zahvalni smo Mozzartu na ovoj donaciji, koja je omogućila da naš kolega sa invaliditetom ostane na tom radnom mjestu.Podrška štampariji distrofičara Doboj DMP, koje zapošljava lica sa invaliditetom, izuzetno je značajna za održivost procesa rada.„Epson“ ploter, koji smo dobili, omogućava nam pružanje kvalitetnih i bržih usluga čime smo konkurentniji na tržištu i zbog čega smo veoma zahvalni Mozzartu – kaže direktorka štamparije DMP Doboj, Nada Stuhli.

Ova štamparija, koji radi pri Regionalnom udruženju distrofičara Doboj, trenutno zapošljava osam osoba, od kojih je petoro sa invaliditetom. Donacija „Epson“ plotera im je, kažu, posebno značajna jer na toj mašini mogu da rade oboljeli od mišićne distrofije.

– Još su u našem društvu velike predrasude kada se govori o licima sa invaliditetom, a posebno kao o radnoj snazi.Međutim, ako stvorimo preduslove za njihova radna mjesta, oni mogu da rade za mašinama koje su im prilagođene i da budu veoma kvalitetni radnici. Mnogo znači kada živite od svog rada i ne zavisite od nekog drugog. Od štamparije finansiramo rad našeg udruženja, plaćamo personalnog asistenta, a sav profit, koji eventualno zaradimo,namijenjen je našim članovima koji su oboljeli od mišićne distrofije – dodaje Stuhli.

Uprkos teškim trenucima u prošlosti, ovo udruženje nije odustajalo od svoje mislije. Naime, velike poplave 2014. godine uništile su im sve mašine i prostor za rad. Zahvaljujući donacijama iz Italije i Njemačke uspjeli su da nastave s radom, a nova mašina samo im je dodatni vjetar u leđa.

Nove izazove donijela im je i pandemija virusa korona, pa se trude da ugovore nove štamparske poslove. Bitno im je, kažu, da zahvaljujući Mozzartu, sada imaju na čemu da rade.

– Zaista je lijepo čuti koliko se članovi Regionalnog udruženja distrofičara trude kako bi bili samoodrživi i da ne odustaju uprkos brojnim poteškoćama. Drago nam je što će im mašina, koju smo im donirali, pomoći u daljem radu i što smo tim gestom pomogli da sačuvaju jedno radno mjesto – kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *