MODRIČA: Donacija Osnovnoj školi „Sveti Sava“ - Glas Regije

MODRIČA: Donacija Osnovnoj školi „Sveti Sava“

Nije učitano

Načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima, posjetio je danas, 09. decembra 2021. godine Osnovnu školu „Sveti Sava“ i uručio paket opreme za potrebe izvođenja novog nastavnog predmeta, „Digitalni svijet“.

U paketu se nalazi šest projektora i šest platna sa pratećom opremom.

Direktor škole Mitar Kršić se zahvalio opštini Modriča na izdvojenim sredstvima za nabavku opreme, te izjavio: „Ova donacija će mnogo značiti za našu školu i pomoći nam u realizaciji novog nastavnog predmeta, koji je uveden ove školske godine. Opremu će koristiti učenici od prvog do devetog razreda, u centralnoj i područnim školama.“

„Opština Modriča se prvi put odlučila da ovakvu vrstu donacije uloži u osnovno školsko obrazovanje i da dio granta koji pripada osnovnim školama za obrazovanje na području opštine Modriča usmjeri u osavremenjivanje opreme. Pored ove akcije radi se na sanaciji i rekonstrukciji nekoliko  školskih objekata. Do kraja godine će se riješiti višegodišnji problem prokišnjavanja na područnoj školi u Koprivnskoj Trebavi. U Osnovnoj školi „Sutjeska“ ćemo realizovati projekte vezane za prilazne puteve, trotoare i parking mjesta, izjavio je načelnik Radulović.

(IZVOR: Opština Modriča)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.