MMA BORAC IZ MODRIČE DOBIO POZIV ZA "MEGDAN": Od teškog djetinjstva do borbe za svjetske titule - Glas Regije

MMA BORAC IZ MODRIČE DOBIO POZIV ZA „MEGDAN“: Od teškog djetinjstva do borbe za svjetske titule

Nije učitano

Milanko Puranović je bivši šampion u brazilskom džiu džicu, a odlučio je i da se okuša u MMA borbama.

Narednog mjeseca očekuje ga nastup na velikom „Megdanu“, spektaklu koji će da se održi u organizaciji porodice Balašević u Novom Sadu. 

Već trideset godina Milanko se bavi borilačkim sportovima, prvo je počeo da trenira džudo, a onda se prebacio na brziliski džiu džicu u kojem je došao do titule šampiona Evrope i svijeta.

Nakon što se preselio u Švajcarsku u toj zemlji postao je državni prvak u karateu, a onda je odlučio da se okuša u MMA borbama u kojima ima već 12 profesionalnih mečeva. 

– U novembru će se održati najveći događaj u Novom Sadu “Megdan” koji je već postao prepoznatljiv u Evropi i koji okuplja samo najkvalitetnije borce. Prije svega velika mi je čast što sam dobio poziv organizatora jer je to nagrada za sve ono što sam uradio u prethodnom periodu. Ovo će biti moj prvi meč bez rukavica i zaista se radujem novom izazovu. Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano. Protivnika još ne znam, ali kao što sam rekao, na „Megdan“ dolaze samo najkvalitetniji evropski borci tako da ne sumnjam da će i moj rival biti vrhunski. To svakako obećava dobru borbu i nadam se da će publika biti zadovoljna, a da ću ja izaći kao pobjednik iz tog meča – rekao je Puranović.

Nije učitano

Kao dječak Milanko je ostao bez roditelja, preselio se u Švajcarsku gdje ga je, kaže, sport izveo na pravi put.

– Počeo sam sa borilačkim vještinama kada sam izgubio roditelje. Sport me je uvijek gurao kroz život i pomogao mi da ostanem normalana osoba. Kroz borilačke discipline sam naučio šta je poštovanje drugog čovjeka, šta je poštovanje protivnika. Takođe, sve to me je ojačalo i učinilo osobom kakva sam sada – dodao je Modričanin koji živi u Švajcarskoj.

Život ga je naučio da ne odustaje, tako su i trenutni mečevi samo jedan korak ka onom što ga očekuje.

– Moji ciljevi su uvijek najviši, želim da postanem šampion svijeta u MMA borbama. Znam da će biti teško, ali granice koje postavljamo su u glavi, ja želim da ih pomjerim i da se okitim najvećom titulom – završio je Milanko Puranović.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *