Mladić iz Dervente pronašao torbu sa zlatom i vratio vlasniku - Glas Regije

Mladić iz Dervente pronašao torbu sa zlatom i vratio vlasniku

Nije učitano

Foto: Avaz/N. Simić

Šesnaestogodišnji Nikola Pejić iz Dervente napravio je potez koji zaslužuje svaku pohvalu, naročito ako imamo u vidu vrijeme u kojem živimo, piše Avaz.

Ovaj mladić je pronašao na ulici torbu u kojoj bio novčanik s dokumentima, ali i vrećice sa nakitom. Nikola se, kako nam je rekao, nije ni trenutak razmišljao, već je odmah torbu odnio u policiju.

Novčana nagrada

– Nazvao sam policiju, a oni su mi rekli da  torbu donesem u stanicu, što sam i uradio. Nisam znao šta ima još u torbici. Policajac je počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima i izvadio vrećice zlata i drugog nakita – kaže Pejić.

U Policijskoj stanici se zadržao dok je stigao vlasnik izgubljene torbe.

– Došao je čovjek koji je izgubio torbu i zahvalio se na tome šta sam učinio. Nagradio me i novčano, a policajci su rekli „svaka čast momak“ – dodaje Pejić.

Učenik je Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ u Derventi, zanimanje mehatronika.

Kako smo saznali vlasnik izgubljene torbice je Rudolf Daka iz Dervente, koji je vlasnik radnje „Zlatara Daka“.

Lijep gest

– Kada sam primjetio da torbice nema počeli smo da je tražimo oko radnje i u blizini. Nakon toga pozvali su me iz policije da dođem. Tamo sam upoznao Nikolu. Veoma lijep gest od njega, zahvaljivao sam mu se do neba, prijatno me iznenadio. Sve je bilo u torbi – istakao je Daka.

(IZVOR: Avaz)

1 komentar na “Mladić iz Dervente pronašao torbu sa zlatom i vratio vlasniku

  1. Svaka pohvala mladicu i njegovim roditiljema.Na lijepo vaspitanju djeteta.Svaka cas,da su i stariji tako posteni,pogotovo privatni vlasnici bilo bi i nama bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *