MJESEČNI HOROSKOP ZA MAJ: Šta vas očekuje u ljubavi, poslu, zdravlju? - Glas Regije

MJESEČNI HOROSKOP ZA MAJ: Šta vas očekuje u ljubavi, poslu, zdravlju?

Nije učitano

Maj mjesec je pravi mesec promjena. Sad, jedino još ostaje da se nadamo da će nas pozitivne zahvatiti a negativne preskočiti. Kakav je za svaki znak ponaosob….

OVAN
Ljubav: Zauzetima će maj donijeti periode sa vrlo dobrom komunikacijom i odnosom sa voljenom osobom, ali i periode sa negativnom i napetom energijom koja će postojati između vas dvoje. Izgleda da nećete moći da prođete bez šareniša – malo jednog, malo drugog. Ono oko čega bi mogla postojati tenzija jesu bilo kakve vrste sakrivanja i tajni (pogotovo sa vaše strane), ali se povremeno problemi mogu javiti i oko materijalne situacije i nemogućnosti da ostvarite neke zajedničke ciljeve. Posebnu pažnju obratite na komunikaciju jer je ona tokom maja ključ za prevazilaženje mnogih neugodnih situacija. Nemojte jedno drugo povrjeđivati ćutanjem. Ukoliko ste u braku – energiju ulažite u dom, kroz neko renoviranje, sređivanje, uljepšavanje. Slobodni Ovnovi – već prva dekada maja može donijeti nekog interesantnog u vaš život. Sa malo sreće i obostranog truda – ovo je priča koja bi mogla potrajati i biti vrijedna.

Posao: Trud koji ulažete da biste se finansijski stabilizovali i poboljšali svoju materijalnu situaciju donijeće svoje rezultate tokom maja. Iako je obim obaveza dosta veliki i povremeno će vam oduzimati više vremena nego što ste planirali – ovo je dobar period da otvorite neke nove poslovne frontove i otpočnete sa saradnjama koje bi mogle biti isplative i trajne. Ukoliko ste privatnik ili posao obavljate od kuće – dolazi do promjena koje vam olakšavaju situaciju. Važne pregovore očekujte tokom cijelog mjeseca.

Zdravlje: Zdravstveni segment nije loš tokom maja, ali bi bilo dobro da budete što aktivniji i češće na svježem vazduhu. Možete imati manjih problema sa varenjem ako ste neaktivni ili pod prevelikim stresom.

BIK
Ljubav: Jedan živ i vrlo aktivan mjesec sa voljenom osobom je pred vama. Možda ne odmah početkom maja, ali kako mjesec bude odmicao – imaćete više vremena i prostora jedno za drugo. Možete se preko noći odlučiti i za neko kratko putovanjce a u svakom slučaju – partner će vam biti velika podrška u svemu što vam je važno. Ono što zajednički budete planirali početkom maja – do kraja mjeseca ćete i ostvariti. Vi lično u nekim trenucima možete biti napeti ili oštri na riječima – ali ti kratkotrajni „bagovi“ neće ni na koji način ugroziti vaš odnos. Slobodni Bikovi – već početkom maja preko kontakata sa prijateljima ili preko društvenih mreža možete se zainteresovati za osobu koja će biti nešto potpuno novo i zanimljivo u vašem životu. Od polovine mjeseca moguća je komunikacija i sa bivšim partnerima a neki od vas u tom periodu mogu biti na slatkim mukama između stare ljubavi i nove osobe koja vam je zavrtila mozak.

Posao: Poslovni pritisak i opterećenje koje već neko vrijeme stoički podnosite počeće da popuštaju do kraja prve dekade mjeseca. A sa smanjenjem pritisaka krenuće i konkretnije nagrade za sve ono što ste uložili u posao. Nekome kroz finansije, nekome kroz stimulaciju ili jaču poziciju. Ulazak u novi zanimljiv dogovor, posao ili projekat polovinom mjeseca. Iako se vaše finansije poboljšavaju, ipak u drugom dijelu maja možete povući neke neisplative poteze, a u svakom slučaju – vaši troškovi će biti pojačani.

Zdravlje: U drugom dijelu mjeseca ste nešto osjetljiviji. Dobar je period da promijenite nešto u načinu ishrane i da se više fizički aktivirate.

BLIZANCI
Ljubav: Već neko vrijeme odnos sa partnerom je zategnut ili funkcionišete u vruće – hladno varijanti. Već od ulaska u drugu sedmicu maja dobijate šansu da vratite svoj odnos u neke normalnije okvire, ali to neće baš uvijek biti lagan zadatak za vas dvoje. Pogotovo može biti zahtjevno onim Blizancima koji imaju tajne prema partneru ili koji nisu sigurni da li više uopšte žele da budu tu gdje jesu. Pomračenje i pun Mjesec dešavaju se pred kraj maja u vašem polju partnerstava – za odnose koji su na klimavim nožicama – ovo može označiti i početak kraja….ili konačni kraj. Za one koji su stabilni – velike promjene u odnosu, naravno – na bolje. Slobodni Blizanci – sa Merkurom, Venerom i Suncem u svom znaku sigurno je da ćete plijeniti pažnju suprotnog pola. Moguće je da će vas više osoba privući, a prednost biste trebali da date ne onoj koja će u više navrata pokazati da na nju možete računati i osloniti se.

Posao: I poslovno ovaj mjesec može donijeti da ste vaš rad i vi u fokusu i da je sada moguće „nametnuti“ se svojim idejama i trudom u radnoj sredini. Sam početak mjeseca vam je pomalo zahtjevan ali se jako brzo otvara prostor za vaše lakše funkcionisanje, dobra energija vam se vraća kao i želja za dokazivanjem i ambicija. Imaćete lijepu podršku i savjete od osoba koje smatrate autoritetima u svom poslu. Shvatate da je vrijeme da neke stvari mijenjate i sada imate priliku za to. Maj je lijep period za vas, iskoristite ga.

Zdravlje: Zdravlje je prilično korektno tokom maja. Ono na šta biste trebali da obratite više pažnje jeste ishrana jer će vam stomak biti osjetljivo područje.

RAK
Ljubav: Sa Marsom u polju ličnosti, Rakovi će emotivno biti osjetljiviji nego inače a sa druge strane ova pozicija im donosi netaktičnost a u nekim slučajevima i pojačanu agresiju – kao da svoje emocije nećete moći baš da kontrolišete i možete imati zbog povrijeđenosti i emotivne nemoći – jake ispade. Dodatno stabilnom odnosu sa partnerom ne ide na ruku prenaglašeno polje podsvijesti, strahova i tajni pa je pred Rakovima mjesec u kojem će morati da se bore prvenstveno sami sa sobom, svojim nesigurnostima i sumnjama a neki i sa tajnama – svojim ili partnerovim. Možda i obostranim. Iako ovo nije jednostavan period za vas on se može prevazići ili makar ublažiti otvorenijom i iskrenijom obostranom komunikacijom. Neka pitanja odavno niste riješili – možda je sada pravi trenutak za njih? Slobodni Rakovi – ovo jeste vrijeme za ljubavne aktivnosti, ali je moguće da će iz nekog razloga priča koju pokrećete biti tajna.

Posao: Iako maj nije ni malo loš period za posao, ipak će za kvalitetnu organizaciju i dobro obavljanje svih obaveza biti potrebno mnogo vašeg truda, koncentracije i sposobnosti da se prilagodite okolnostima koje će biti vrlo promjenjive. Vjerovatno je da će sve ono što vam je jako bitno kasniti, naročito u drugom dijelu mjeseca a isto tako – dogovori koje budete pokrenuli iako će imati dobru krajnju realizaciju – koštaće vas priličnu količinu živaca. Znatno povećanje obaveza u posljednjih desetak dana maja.

Zdravlje: Moguće su povrede. Osjetljiv je stomačni dio. Takođe – respiratorni organi vam mogu praviti problem – alergije, prehlade.

LAV
Ljubav: Sve do kraja druge dekade maja i prelaska Sunca u znak Blizanaca – odnos sa partnerom će imati svoje uspone i padove. Može postojati obostrana potreba da se usaglasite, ali vam okolnosti neće ići na ruku pa ćete u nekim situacijama funkcionisati savršeno, a u drugima se razmimoilaziti i čak možda zatvarati u sebe, tvrdoglaviti. Kao da oboje pokušavate da istjerate neku svoju volju, svoju pravdu – mada je vjerovatno prije istina da ste ponosni nosioci dva komplikovana ega i teško dolazite po nekim pitanjima do kompromisa. No, posljednjih desetak dana mjeseca kao da blokade i barikade između vas pucaju, ovaj vam period može biti izuzetno lijep i ispunjen dešavanjima. Slobodni Lavovi – društvene aktivnosti će biti jako pojačane, družićete se i izlaziti i sigurno će se pojaviti osoba ili osobe koje bi skrenule vašu pažnju na sebe. Sa nekim ćete se jako zbližiti kroz interesantne i vrcave razgovore. Ovaj flert će vam jako prijati.

Posao: Ono što je izuzetno dobro jeste znatnije poboljšanje finansijskog segmenta već od prve sedmice maja. Vaši planovi lagano počinju da se ostvaruju, neke nove prilike se ukazuju i mnogi Lavovi će tokom ovog perioda uspjeti da zauzmu prilično stabilne pozicije u poslu. Stoji da do svega ovoga nećete doći lako, da će biti dosta prepreka i ogromno ulaganje vašeg truda i volje, ali će se sve to ipak na kraju isplatiti. Nove poslovne saradnje i novi klijenti naglašeno će biti aktivni od drugog dijela maja.

Zdravlje: I dalje se borite sa velikom dozom stresa koja je prisutna na dnevnoj bazi. Mogući su problemi sa spavanjem zbog nervoze.

DJEVICA
Ljubav: I partner i vi ćete tokom maja morati da naučite da se više prilagodite jedno drugom, da imate više razumijevanja i tolerancije. U suprotnom – ovaj će period donijeti velike oscilacije u vašem odnosu. Takođe, pokušajte da što više vremena provodite u zajedničkim aktivnostima koje vas oboje ispunjavaju – vi konkretno nemojte svu svoju snagu i energiju ostavljati na poslu – partneru je potrebno da budete tu za njega, pogotovo ako u ovom periodu ima nekih ličnih problema i vaš savjet i prisustvo će biti od pomoći. Posljednih desetak dana maja pokreću velike promjene – ovo može biti period kada se voljena osoba i vi povezujete još više nego do sada. Slobodne Djevice – bićete opušteni, lepršavi i lako ćete plijeniti pažnju suprotnog pola. Najprije preko poslovnog segmenta postoji velika šansa za aktivnu komunikaciju i lijep flert sa jednom osobom – što se brzo može pretvoriti u zanimljivu emotivnu priču.

Posao: Sve što se vezuje za posao, uspjeh i karijeru u prvom je planu tokom maja. Vi ćete biti vrlo podstaknuti i motivisani da budete što aktivniji – vaš trud i iz prethodnog ali i iz ovog perioda vrlo brzo će dati rezultate, pa je druga polovina mjeseca ispunjena šansama za poboljšanje statusa i za veću materijalnu korist kroz posao. Odnos sa kolegama će se poboljšavati kako mjesec bude odmicao i u nekima od njih možete pronaći veliku podršku za svoje planove i način rada. Ovo je mjesec kojim ćete u poslu biti zadovoljni.

Zdravlje: Manje zdravstvene problematike koje će se uglavnom vezivati za respiratorne organe. Ukoliko u maj ulazite kroz negativnu zdravstvenu fazu – vrlo brzo kreće vaše dizanje i oporavak.

VAGA
Ljubav: Sam početak mjeseca i ne donosi baš neku ekstatičnu i obećavajuću energiju u vaš odnos. Vaša komunikacija je vrlo klimava i ispunjena nervozom a kod oboje postoje lični problemi koji se vezuju najprije za finansijski i poslovni segment. Već od kraja prve dekade maja postoji prostor za vaše bolje funkcionisanje jer će neke stvari kod oboje krenuti ka rješavanju, bićete bolje volje i više raspoloženi jedno za drugo. Takođe, komunikacija se poboljšava a zajednički trenuci mogu biti ispunjeni pokretom, dešavanjima, živošću. Eventualni problem može donijeti partnerovo ili vaše flertovanje – pa gledajte da ovo izbjegavate. Slobodne Vage – ulazak vaše vladarke Venere u znak Blizanaca pokrenuće vas i vratiti vam optimizam i energiju. Ovaj mjesec vam nudi više emotivnih šansi, kako noviteta tako i mogućnost da sa bivšim emotivnim partnerom obnovite komunikaciju, negdje polovinom mjeseca.

Posao: Iako će vrlo brzo poslovni segment krenuti ka poboljšavanju, sve negdje do kraja druge dekade maja vući ćete repove iz prethodnog perioda, najprije kada su finansije u pitanju. Period pred vama je dobar za pregovore i nove poslovne saradnje, ali i za obnovu nekih priča koje ste pokušavali da pokrenete u proteklih godinu dana. Sve što je vezano za inostranstvo i državne, javne ustanove – donosiće vam dobit. Obim obaveza će se pojačavati, naročito od druge polovine mjeseca. Privatni poslovi – dosta korektno.

Zdravlje: Zdravstveni segment se poboljšava od kraja prve dekade maja. Pred kraj mjeseca moguće su alergije ili manji problemi sa respiratornim organima.

ŠKORPIJA
Ljubav: Već neko vrijeme odnos sa partnerom nije stabilan – trudili se druga strana i vi da ovo popravite ili se ne trudili – ispada da se konstantno vrtite u jednom te istom krugu. Ni maj nije ništa drastično bolji – da, hoće ovaj mjesec donijeti neke lijepe trenutke i opuštenu atmosferu povremeno, ali će ipak vaš osjećaj neispunjenosti i povrijeđenosti preovlađivati. Kod nekih parova na žalost postoji mogućnost odvajanja i velike nervoze – pa pokušajte koliko je u vašoj moći da situaciju smirujete i da ne doljevate ulje na vatru. Ono što će se još provlačiti kroz maj jeste mogućnost da partner i vi počnete da sumnjate jedno u drugo. Slobodne Škorpije – Iako ovo nije mjesec za koji možemo da kažemo da će vam lako ispuniti vaše emotivne želje i snove, evidentno je da će se neke interesantne priče pokrenuti i dati vam vjetar u leđa. Ono što je interesantno jeste da će vas privlačiti sve što je tajno, zabranjeno ili čudno.

Posao: Vrlo brzo od početka mjeseca ono što vam je trenutno najbitnije, a to je finansijski segment – pokrenuće se u većoj mjeri nego do sada. Iako će vas troškovi pratiti u stopu tokom cijelog maja, ipak je ovo period u kojem se novčani prilivi znatno pojačavaju. Generalno gledano – da ćete biti savršeno zadovoljni poslovnim segmentom, nećete – najprije zbog toga što će se uglavnom sve vrtiti oko priče a realizacija dogovora će ići sporo. I pored toga u ovom vas mjesecu očekuje početak nove i važne poslovne saradnje.

Zdravlje: Zdravstveni segment je dosta korektan tokom maja. Preporučuje vam se da više pažnje obratite na ishranu, a drugi dio mjeseca može donijeti lakše prehlade i alergije.

STRIJELAC
Ljubav: Iako početkom mjeseca odnos sa partnerom nije baš bajan i skladan, vrlo brzo dolazi do poboljšanja komunikacije i lakšeg funkcionisanja između vas dvoje. Ovaj trend će se nastaviti i u ostatku maja i ukoliko sa više razumijevanja i volje budete pristupali jedno drugom, proći ćete kroz jedan fin period sa puno aktivnosti i zajedničkih, lijepih trenutaka. Posljednjih sedam dana mjeseca vama lično donosi neku drastičnost, promjenjiva raspoloženja i pojačanu dramatičnost, pa biste u tom periodu trebali da vodite računa da svojim riječima i postupcima ne izazovete nemir i negativnu energiju u odnosu. Slobodni Strijelci – period emotivnih šansi počinje već od kraja prve dekade mjeseca, ulaskom Venere u vaše polje partnerstava. Imaćete jako dobru komunikaciju sa nekim koja se može pretvoriti i u trajniju emotivnu priču. Oni koji žale za prošlošću – druga dekada maja može obnoviti stare kontakte.

Posao: Obim vaših obaveza će biti izuzetno pojačan u prvoj dekadi mjeseca – to je period za nervozu i nešto lošiju vašu organizaciju, kao i napet odnos sa kolegama. Sa tim ćete se boriti i izboriti, ali je mnogo važnije to da vam ovaj maj donosi odlične mogućnosti da produbite postojeće partnerske i saradničke odnose, da obnovite kontakte sa ljudima sa kojima ste ranije radili, ali i da pokrenete potpuno nove, prilično uspješne poslovne priče i projekte. Od drugog dijela mjeseca poboljšanje finansija.

Zdravlje: Prva polovina mjeseca je pomalo nestabilna po pitanjima zdravlja, ali vam ostatak ovog perioda donosi neuporedivo jaču i lakšu energiju.

JARAC
Ljubav: Mars tranzitira kroz vaše polje partnerstava tokom cijelog ovog mjeseca. Mars u znaku Raka „pokazuje zube“ iz emotivne povrijeđenosti, preosjetljivosti, svoje loše raspoloženje ispoljava kroz pasivnu agresiju – očigledno je da će vaš partner tokom ovog perioda biti dosta osjetljiv i vi biste trebali da pronađete model da se vaše drago biće osjeća sigurno i emotivno ušuškano pored vas. Itekako imate šanse da ostvarite ovo, jeste da ćete vi morati da balansirate i da intuitivno „osjećate“ partnera ali zaista postoji prostor da vam ovaj period bude lijep i ispunjen nekim finim zajedničkim dešavanjima. Motivišite partnera ljubavlju, a on će odgovoriti inicijativom i posvećenošću. Slobodni Jarčevi – druga dekada maja je izuzetno povoljna za početak priče koja bi mogla biti trajna i uspješna. Ukoliko u vama i dalje postoji potreba i želja za prošlošću – u ovom mjesecu možete ponovo pokrenuti kontakt sa bivšim partnerom.

Posao: Vrlo brzo od početka mjeseca obim obaveza će krenuti da se pojačava, što vam neće donijeti nervozu i napetost već želju da ostvarite što bolje rezultate, a svakako će jako uticati i na poboljšanje vaših finansija. Mnogo toga će u ovom periodu ići lakše nego inače, a nemojte biti iznenađeni ukoliko vam se i neko od bivših saradnika javi sa željom da obnovite kontakt i poslovnu priču. Drugi dio mjeseca vam je posebno aktivan i dinamičan – sa mnogo ljudi ste u kontaktu, a očekuju vas i poslovna putovanja.

Zdravlje: Sada je dobar trenutak da napravite korjeniti zaokret u svojim životnim navikama, što će se brzo odraziti na poboljšanje zdravstvenog segmenta. Generalno gledano – sklonost alergijama.

VODOLIJA
Ljubav: Prve dvije dekade mjeseca nisu jednostavne za Vodolije u vezama i brakovima. Iako postoji obostrana želja i potreba da funkcionišete skladnije i lakše, nekako vrlo često ispadne da se sukobljavate, tvrdoglavite ili tjerate inat jedno drugom ili u krajnjem slučaju – da vam obaveze ne dozvoljavaju da provodite više vremena zajedno. Pokušajte da kroz što češće razgovore ali u nekoj opuštenoj varijanti – prilikom šetnje, izlaska, u kafiću – otvorite dušu jedno drugom i kažete šta je to što vam zaista smeta. Što više budete pričali, ta blokada koja postoji između vas dvoje će polako nestajati i posljednja dekada mjeseca može vam konačno donijeti da zaista razumijete i podržavate jedno drugo. Slobodne Vodolije – Merkur, Venera a u drugom dijelu maja i Sunce – tranzitiraće kroz vaše polje ljubavi i zabave. Emotivno, imaćete više novih potencijalnih „kandidata“, ali će u sve biti umiješana i osoba iz prošlosti prema kojoj još imate emocije.

Posao: Vrlo brzo ćete osjetiti polet i nalet optimizma – jasno vam je da neke situacije nećete moći da riješite odmah, da postoji problematika, ali ćete bar imati više snage i volje da to sređujete i gurate naprijed. Kreativnost i nove ideje, kao i dobri kontakti sa saradnicima, partnerima, klijentima – učiniće da tokom cijelog maja budete više nego zaposleni i da konstantno otvarate nova tržišta i pokrećete nove projekte. Iako je teško reći da ćete ostvariti finansijsku stabilnost – bićete prilično zadovoljni prilivima novca.

Zdravlje: Što više budete u pokretu i aktivni, osjećaćete se bolje. Vaše životne navike vam mogu praviti problem, naročito kada je ishrana u pitanju. Vrijeme je da u ovom dijelu nešto promenite.

RIBE
Ljubav: Nesuglasice ili problem u komunikaciji koji već neko vrijeme postoji između partnera i vas može se prevazići tokom maja mjeseca, ali neće nestati sami od sebe. Oboje ćete morati da uložite trud i volju da bi se ovaj zastoj pokrenuo u nekom pozitivnom pravcu. Ulazak Jupitera u vaš znak polovinom mjeseca negdje ipak vama stavlja veći teret odgovornosti – od vas se očekuje da imate više razumijevanja i strpljenja sa voljenom osobom, bez obzira na to što ćete povremeno smatrati da se ponaša neodgovorno i djetinjasto. Emocije između vas postoje, sada treba raditi na komunikaciji i funkcionisanju na dnevnoj bazi. Slobodne Ribe – tranzit Marsa kroz vaše polje ljubavi i ulazak Jupitera u vaš znak daju odlične šanse da u drugom dijelu mjeseca ostvarite vrlo zanimljivo novo poznanstvo i odnos koji će vas vrlo brzo zanijeti. Prošlost je kod vas najaktivnija tokom druge dekade maja – očekujte kontakt od bivših.

Posao: Sve u vezi posla ići će dosta neujednačeno i sporije od onog što očekujete. Iako će vaša organizacija i efikasnost biti prilično dobri, često ćete se susretati sa preprekama od strane okolnosti ili osoba koje vas usporavaju svojim zahtjevima. Lakše funkcionisanje i brže odvijanje svega što vam je važno očekujte tek od drugog dijela mjeseca. Takođe, u tom periodu ćete imati pregovore o kojima već dugo razmišljate i nadate im se. Moguće je sklapanje doborog poslovnog dogovora. Finansije – šareno, ali nije loše.

Zdravlje: Prva polovina mjeseca je i mentalno i fizički zahtjevna po vas. U tom periodu se trudite da se odmarate i relaksirate, najprije u prirodi. Ostatak mjeseca je solidan.

(IZVOR: Naj portal)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *