MJESEČNI HOROSKOP ZA JULI 2021: Šta vas očekuje u poslu, ljubavi, zdravlju? - Glas Regije

MJESEČNI HOROSKOP ZA JULI 2021: Šta vas očekuje u poslu, ljubavi, zdravlju?

Nije učitano

Ovo ljeto će biti veoma produktivno za određene horoskopske znakove, a nekima će donijeti probleme sa finansijama i sa odnosima sa kolegama i nadređenima. Ovdje pročitajte nastavak velikog mjesečnog horoskopa za juli 2021. godine:

OVAN
Ljubav: U ljubavi vas očekuje zanimljiv period. Nova poznanstva će nekim Ovnovima pomoći da zaborave još svježe ljubavne rane, ali osim prijatno provedenog vremena, juli ne donosi ništa važno. Naročito obratite pažnju na susret koji će se desiti 10. jula, ali ne forsirajte ništa. Kontakt će se prekinuti, ali poslije izvjesnog vremena slijedi nastavak. I to sasvim spontano. U kući su mogući sukobi, ali je bolje sklanjati se od neke dublje priče. Velike konfrontacije sa familijom. Oko 12. jula Ovnovi treće dekade su u velikoj opasnosti da naprave krupnu grešku pa je stoga bolje da se uzdrže od važnih odluka.
Posao: Svi planovi vam kreću nabolje. Osjećaj zamora nestaje, prepreke se gotovo volšebno uklanjaju sa puta, a optimizam raste svakim danom, posebno u drugoj polovini ovog mjeseca. Čini vam se da svaki problem možete da riješite sa lakoćom. Na Sunce Ovnovima prve dekade lijepo gleda Jupiter u Lavu od 16. jula. Mnogi će prihvatiti novine koje im se nude na poslovnom planu. Za one poslovno vezane za inostranstvo važan period je od 20. do 23. jula. Ostalim Ovnovima oko tih datuma se savjetuje strpljenje i mudro rukovanje budžetom. Novac će pristizati u redovnim intervalima, ali ne u očekivanoj količini.
Zdravlje: Problemi sa nogama tokom druge sedmice jula. Obratite se ljekaru u zadnjoj nedjelji jula ako već imate probleme sa srcem.

BIK
Ljubav: Na emotivnom planu Bikovima koji su u braku sve teče kako valja, a onim slobodnima – sreća se smiješi, ali ne očekujte previše. Ne treba da se zalijećete, posebno sredinom mjeseca. Osoba u znaku Riba koja ih je osvojila na prvi pogled pogrešno su procijenili. Muški Bikovi ovog mjeseca će naročito biti osjetljivi na šarm Djevice, što se za drugu stranu ne bi moglo reći. U porodičnim odnosima ćete se konačno trgnuti iz blažene ravnodušnosti.
Posao: Bićete iznenađeni lakoćom dešavanja na polju posla tokom druge sedmice jula, ali pazite se – ne treba planirati na duže staze. Jedina opasnost što se Bikovi tokom ovog mjeseca mogu opustiti i to previše. Možete tako propustiti povoljne prilike. Oni inače ne važe za prilično aktivne ljude ali sada će unaprijed odustajati kada god se pokaže potreba za naporom i dinamikom. Treba ih upozoriti da će zbog toga biti na meti svojih ukućana a naročito onih mlađih koji baš od njih očekuju ključni potez.
Zdravlje: Bićete osjetljivi. Moguće su alergije.

BLIZANCI
Ljubav: U ljubavi buran mjesec. Muškim Blizancima slijedi romantično poznanstvo sa nježnom Ribom, ali tek u drugoj polovini jula. Djevojke ne bi trebalo da prepuste rođendansku proslavu na koju su pozvane. Jedan Lav gori od želje da ih upozna. Ovo je vrijeme za neke promjene i pomake. Odlično vrijeme za neku promjenu u odijevanju, nove frizure ili dijetu, ako je to potrebno. Takođe će sa svih strana stizati pozivi za izlaske i zabavu, a oni neće znati na koju će stranu prije. Mnoga tek stečena poznanstva pokazaće se vremenom kao trajna i vrlo korisna.
Posao: Radite punom parom ne biste li ostvarili želje i pri tome još nailazete na razumijevanje i nesebičnu podršku prijatelja, naročito onih u vatrenim znacima. Do prve nedjelje jula neće sve ići kako treba, ali nastavak mjeseca garantuje vam uspjeh i dobro raspoloženje. Oko 4. jula savjetuje se oprez sa Škorpijama. Oni koji imaju posla sa sudom mogu proći lošije nego što su očekivali. Neslaganje u zajedničkim investicijama sa jednim Jarcem.
Zdravlje: Pazite se alergija. Mogući problemi sa stomakom sredinom mjeseca.

RAK
Ljubav: Rakovi koji su u braku napeto iščekuju kako će njihov partner riješiti neke poslovne probleme jer od toga u velikoj mjeri zavise i njihovi zajednički planovi. Muški Rakovi biće u iskušenju da (doduše stidljivo i diskretno) iskažu simpatije osobi sa kojom već nekoliko mjeseci sarađuju. Iz toga se lako može izroditi prava ljubavna afera koja ne bi mogla ostati tajna kao što Rakovi priželjkuju. Djevojkama ovog znaka bi bilo najbolje da se tokom ovog mjeseca ne upuštaju u nove veze. Potencijalni partner bi bo grub i nametljiv što osjećajnom Raku zaista ne odgovara.
Posao: Ovo je naporan mjesec za Rakove i, po svemu sudeći, provešće ga radno. Na poslu se tempo ubrzava, nove obaveze pristižu svakim danom, a vremena je sve manje. Iako Rakovi ne podnose da rade bilo šta na brzinu ovog puta će biti primorani, pa će čak neke poslove prosto otaljati, jer je pretpostavljeni jako lošeg raspoloženja i bez malo razumijevanja za sporost, umor ili nesnalaženje. U pojednim momentima Rakovima će se činiti da su na ivici živaca, ali kao i obično kada je posao u pitanju, izguraće do kraja.
Zdravlje: Nervoza čini svoje i vi se na psihičkoj bazi osjećate loše. Malo svježeg vazduha bi bilo idealno za vaše raspoloženje.

LAV
Ljubav: Na emotivnom planu mnogo dinamike, posebno od sredine jula. Lavice će vjerovatno neko vrijeme biti odvojene od svojih izabranika koji će morati na put, a oni drugi, usamljeni, najzad će sresti nekog ko zavrjeđuje njihovu pažnju. Lavovi će biti opčinjeni ženom u znaku Vage ili Ovna, ali svi pokušaji da ostave utisak proći će za sada nezapaženo. U drugoj polovini jula tranzitom Jupitera pokreću im se priče i sređivanja odnosa, kako onih davno prošlih tako i novih .
Posao: Nećete se opustiti do sredine jula. Nepredviđene teškoće, jaki izazovi i nesporazumi sa okolinom pratiće ih tokom tog perioda, da bi totalno drugačija situacija bila u drugoj polovini mjeseca. Mnogi će tada zabilježiti značajne uspjehe. Neki Lavovi prve dekade moraće na put, ali će rezultati biti jako dobri. Nepovoljni datumi su 13., 14. i 15. juli. Tokom cijelog ovog perioda se mogu osloniti na saradnike u znaku Ovna. Pošto im energija neće nedostajati, treba ih podsjetiti da samo istrajnošću i borbom mogu ostvariti zacrtane planove.
Zdravlje: Mogući problemi sa cirkulacijom i kičmom.

DJEVICA
Ljubav: Juli nagovještava brojna iznenađenja na ljubavnom planu. Djevice će postati senzualnije i strastvenije na iznenađenje i radost voljene osobe, kojoj je poslovična stidljivost i suzdržanost dosadila. Slobodne Djevice će biti centar pažnje i interesovanja svih osoba sa kojima stupaju u kontakt. To će im malo prijati, malo smetati, ali ipak će mnogi od njih (naročito oni iz druge i treće dekade) ovo vrijeme dobro iskoristiti. Najskladniji odnosi biće sa Vagama.
Posao: Djevice će biti u situaciji da prihvate tuđu pomoć (što inače nerado čine) i to od osoba u znaku Škorpije i Jarca. Posljednja nedjelja jula je vrlo povoljna za posao i to je pravi momenat za inovaciju o kojoj razmišljate već izvjesno vrijeme. Do 15. jula – period povoljan za novac. Stare investicije će se višestruko vratiti sada, a neke Djevice dobiće i lijep poklon od osobe koja dolazi iz inostranstva.
Zdravlje: Zdravlje je inače dobro. Mada pripazite na stomak, ako tokom ovog perioda idete na odmor. Promjena klime i drugačije ishrane utiče na vas.

VAGA
Ljubav: Veliko olakšanje za Vage jeste lijepa atmosfera u roditeljskoj kući i spremnost porodice da pruži podršku. To se ne bi moglo reći za Vagine partnere koji njeno nestabilno raspoloženje tumače kao prenemaganje. Čuvajte se rasprava i ubjeđivanja, to bi samo pogoršalo stvar. Jednostavno, primirite se i čekajte. Slobodnim Vagama se savjetuje da to ostanu u prvoj polovini jula jer bi izbor bio katastrofalan.
Posao: Inače šarmantne i ljubazne, Vage će se pokazati u drugačijem svjetlu tokom ovog mjeseca. Nervoza i svadljivost i stalno oponiranje biće njihov osnovni ton u prvoj polovini mjeseca. Neke Vage će ići dotle da brzopleto prekidaju saradnju sa pojedinim osobama jer će im se činiti da su iskorištene. Klonite se zajedničkih projekata tokom prve polovine mjeseca, dok je druga polovina jula po svemu drugačija, posebno za predstavnike prve dekade ovog znaka. Stvari koje smatrate bitnim i važnim ćete riješiti krajem mjeseca.
Zdravlje: Problemi sa infekcijama su mogući. Pazite na stopala.

ŠKORPIJA
Ljubav: Na ljubavnom planu predstojeći dani za Škorpije biće nemirni, bilo da ste u vezi ili braku. Partner je već neko vrijeme potišten, ali o razlozima uporno ćuti. Intuicija vas ni ovog puta ne vara, ali budite strpljivi, uskoro će se sve razjasniti. Slobodne Škorpije će se lijepo zabavljati i to naročito od posljednje dekade mjeseca kada će se Saturn pokrenuti u direktnom hodu kroz znak Škorpije. Sve dogodovštine će se na kraju svesti na čekanje i očekivanja, flert, eventualno na kratku avanturu. Savjet im je da se klone osoba u znaku Riba ili Djevice, ako ne žele da postanu tema lokalnih tračeva. Ko kaže da i Škorpija nikada ne promaši u procjeni?
Posao: Škorpije su koncentrisane na posao i tu ulažu maskimum svoje energije. Ako je moguće, najvažnije stvari završite na kraju mjeseca jer tada je moguće pokretanje. Oko 17. jula budite oprezni za volanom, čuvajte dokumenta i ništa ne potpisujte prije nego što dobro promislite. Škorpije druge dekade mogu da prihvate pomoć drage osobe i prijatelja koja im se nudi već izvjesno vrijeme. Takođe, ako im se ukaže prilika za putovanje, treba da je prihvate. Porodični problemi mogu da vam odvlače pažnju od posla.
Zdravlje: Problemi sa glavoboljom. Provjerite krvnu sliku. Slabost.

STRIJELAC
Ljubav: Na ljubavnom planu dinamično u drugoj polovini jula. Veze koje tada započnu mogu biti trajne, naročito ako to bude krajem jula. Biće burnih prilagođavanja. Strijelci koji su već zasnovali porodicu imaće manjih neprijatnosti u vezi sa djecom, pa im se savjetuje da u postupcima budu krajnje odmjereni i pažljivi. Partner će vam zamjeriti ako se ne sjetite zajedničkog važnog datuma. Očekuje prigodniju pažnju sa vaše strane.
Posao: Puni snage i oduševljenja nalazite u drugoj polovini jula. Budite mudriji jer ovaj mjesec ipak može da bude nepovoljniji za finansije. Početni uspjesi sredinom mjeseca mogu se pretvoriti u prazna obećanja. Pri procjeni budite krajnje oprezni. Neće biti suvišno da konsultujete i svoje saradnike. Naročito oni ženski bi vam bili od velike pomoći.
Zdravlje: Mogući problemi sa kukovima. Tokom sredine mjeseca moguće virusne infekcije. Uzimajte više vitamina.

JARAC
Ljubav: I pored silnih obaveza, Jarčevi će ipak naći malo vremena za ljubav. Po svojoj prilici druga sedmica jula je vrijeme kada će neki od njih objelodaniti svoju vezu sa Bikom koja traje već neko vrijeme. Ostali će morati da budu brži i prodorniji nego inače ako žele da dođu do osobe o kojoj mjesecim razmišljaju. Kraj jula im pruža šansu za to. Ako ustuknu i propuste šansu narednih mjesec-dva biće monotono, bar kada je ljubav u pitanju.
Posao: Treba da budete u dobrom raspoloženju jer samo tako ćete ići naprijed. Punom parom radite da ostvarite željeno. Jarčevi druge dekade su u nepovoljnijem položaju jer su pod pritiskom ambicija koje ne mogu da realizuju. Posao će ih potpuno okupirati pa mnogi od njih i po završetku radnog vremena neće moći da se opuste. To posebno važi za Jarčeve koji se bave trgovinom, pravnim poslovima ili su privatnici.
Zdravlje: Mogući prelomi ili povrede na putu. Možete da ih izbjegnete. Čuvajte se.

VODOLIJA
Ljubav: Nećete biti motivisani kao ranije, ali ćete biti dijelom opušteniji kada je ljubav u pitanju. Ipak lijep period kada je moguće da uđete u ljubavni odnos je u zadnjoj dekadi jula. Vodolije koje su već u sretnoj vezi imaće više vremena za sebe jer je partner preokupiran poslom. Nekima slijedi i kraće razdvajanje zbog neodloženog puta. Napomena Vodolijama prve dekade – ne smijete dozvoliti da se familija miješa u vaš ljubavni život. To bi samo pogoršalo situaciju.
Posao: Nižete uspjehe, posebno krajem mjeseca. Nekom čekanju je kraj. Veliku pomoć imaćete od prijatelja u znaku Lava ili Škorpije. Snalažljivost, brzina i sposobnost predviđanja ovog mjeseca će biti natprosječni. Takođe, i inače jaka logika Vodolija, sada se dovodi do perfekcije. Briljiraćete u svim pregovorima, argumentacijama, pa zato ovaj mjesec iskoristite za važne kontakte, posebno zadnju dekadu mjeseca.
Zdravlje: Problemi sa grlom i ušima.

RIBE
Ljubav: Ribe koje još uvijek traže ljubav biće prilično nezadovoljne ovog mjeseca, a ni manje neprijatnosti nisu isključene (prvenstveno ženama). Iz tog razloga većina njih će juli provesti radeći ili sjedeći u kući što je možda najbolji izbor. Ribama koje su u vezi predstoji manji sukob i nervoza ali bez bitnijeg razloga. Partner je u problemima i širi tenziju oko sebe, ali mu ne možete pomoći ako to on ne želi.
Posao: Praktičnost i tvrdoglavost su osobine koje vas najbolje opisuju u predstojećem periodu. Iako ne volite da se bavite novcem, on će vam biti glavna preokupacija jula mjeseca. Osim što ćete morati da potrošite već zarađene pare, pristizanje finansija je otežano i sputano. Mogu vam pomoći bliski saradnici i prijatelji. Intezivno ćete tražiti bolje plaćen posao. U tom kontekstu od velike pomoći vam mogu biti osobe u znaku Jarca, Ovna i Lava, pa se obratite njima.
Zdravlje: Ako imate problem sa viškom kilograma, pazite se neprovjerenih dijeta. Može se desiti i da bez određenog razloga težite da neke namernice izbacite iz ishrane, pa su mogući problemi sa stomakom i crijevima.

(IZVOR: Naj portal)

1 thought on “MJESEČNI HOROSKOP ZA JULI 2021: Šta vas očekuje u poslu, ljubavi, zdravlju?

  1. sezonski pozdrav svim svojim prijateljima, ja sam Marija Josip, ja sam iz Dubrovnika, želim podijeliti svoje prekrasno svjedočanstvo o tome kako sam vratila svog supruga u svoj život, želim reći ljudima širom svijeta da postoji prava čarobna čarolija na mreži i snažno je i originalno, zove se dr. Alaba. Nedavno mi je pomogao da uspostavim vezu sa suprugom koji me izbacio. Kad sam kontaktirala Wisemana, dao je ljubavnu čaroliju za mene i mog supruga koji je rekao da nema nikakve veze sa mnom, nazvao me ponovno i počeo me preklinjati. Svima koji pročitaju ovaj članak i treba im bilo kakva pomoć Wiseman također može ponuditi bilo koju vrstu pomoći poput ponovnog uspostavljanja braka i odnosa, liječenja svih vrsta bolesti, sudskog postupka, trudnoće, magije, sada smo vrlo zadovoljni sobom. Wiseman ga tjera da shvati koliko se volimo i trebamo. Ovaj je čovjek stvaran i dobar. Također vam može pomoći u popravljanju prekinute veze. Vratila sam muža! Bilo je to kao čudo! Bez bračnog savjetovanja i u ljubavnom životu to činimo vrlo dobro. Obratite se ovom velikom čovjeku ako imate problem s trajnim rješenjem putem e-pošte: [email protected] Također možete WhatsApp i viberiti mu s ovim brojem: +2349039885856.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.