Milovan Savić donirao novu vatrogasnu pumpu i tako uveličao slavu TVJ Derventa - Glas Regije

Milovan Savić donirao novu vatrogasnu pumpu i tako uveličao slavu TVJ Derventa

Nije učitano

Tradicionalno, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa obilježili su krsnu slavu društva – Svetog proroka Iliju.

Pored predstavnika gradske i skupštinske vlasti, te ustanova, institucija i privrednika koji podržavaju rad TVJ Derventa, poseban gost bio je gospodin Milovan Savić.

– Važno je naglasiti da je vatrogasce na dan slave posjetio gospodin Milovan Savić koji redovno posjećuje našu jedinicu. Prošle godine za Božić vatrogascima je poklonio pečenicu i piće, a ove godine ponovo nas je pozitivno iznenadio donirajući novu vatrogasnu pumpu za vodu protoka 850 lit/min, najavivši da će i dalje pomagati vatrogasce kad god bude u prilici. Zahvalili smo se gosn. Saviću i istakli značaj donirane opreme u zaštiti stanovništva od poplava, kaže starješina TVJ Derventa Slaven Pijetlović.

On je iskoristio priliku da se zahvali gostima na dosadašnjoj dobroj saradnji, posebno sa gradskom upravom, te je izrazio nadu da će i Skupština grada Dervente podržati prijedloge gradonačelnika Milorada Simića koji se tiču unapređenja vatrogastva u Derventi.

Vatrogasce očekuje i useljenje u novi Vatrogasni dom koji će imati površinu od 2.200 kvadratnih metara i garažu za deset vozila, a biće izgrađen tako da će vatrogasci imati ulaz/izlaz i na ulicu Marije Bursać i na Željezničku ulicu. Inače, Vatrogasna jedinica u Derventi postoji duže od 120 godina, a danas broji 13 vatrogasaca, uključujući i starješinu.

Slavi jedinice prisustvovali su gradski menadžer Siniša Jeftić, predsjednik Skupštine Mirko Zemunović, narodni poslanik Igor Žunić, predstavnici Policijske stanice Derventa, Oružanih snaga BiH i drugi subjekti sa kojim teritorijalna vatrogasna jedinica Derventa ima poslovno-tehničku saradnju.

(IZVOR: Derventa Cafe)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *