MAKSIMOVIĆ NA KROVU EVROPE: Teniser iz Doboja poslušao trenera i "pokorio aristokratiju" (VIDEO) - Glas Regije

MAKSIMOVIĆ NA KROVU EVROPE: Teniser iz Doboja poslušao trenera i „pokorio aristokratiju“ (VIDEO)

Nije učitano

S Božijom pomoći, velikim samopouzdanjem i podrškom, porodice, trenera Denisa Spahića i TK Doboja krenuo je Marko Maksimović na završni Masters u Monte Karlo.

Iako najmlađi među osam najboljih u Evropi u konkurenciji do 16 godina, teniser iz Doboja pokorio je “Stari kontinent” i u Republiku Srpsku vratio se sa pobjedničkim peharom.

“Važno je učestvovati” glasi poznata olimpijska krilatica, ali nije Marko razmišljao na taj način, bio je jasan pred odlazak u Monte Karlo.

– Ne idemo na izlet, idemo na završni Masters da osvojim ovaj turnir – govorio je Marko pred put, a njegov trener Denis bio je još optimističniji i smjeliji:

– Idemo da pokorimo aristokratiju – govorio je on.

Nije učitano

Rečeno – učinjeno!

U prvom kolu Marko je bez većih problema pobijedio drugog nosioca Petera Brunclika iz Češke, prepustivši mu samo jedan gem i već tada je bilo jasno da je teniser iz Doboja na dobrom putu da ostvari cilj – osvoji završni Masters.

Drugo kolo, odnosno polufinale ovog turnira donijelo je veliku dramu.

Marko je od Poljaka Jakuba Jedrežejčaka izgubio prvi set, a u drugom njegov provnik imao je prednost 4:1 i 30:0.

A, onda je Marko razmišljao o poruci sa kojom je ispraćen iz Doboja: “Poraz nije opcija”.

Nije učitano

– Pokušao sam u tim trenucima da se fokusiram na svaki poen, da budem mentalno jak i da sačuvam mirnoću. Osvojio sam nekoliko važnih poena, sačuvao sam mir, uveo protivnika u nervozu i poslije je sve bilo lakše. Ovo je definitivno bio najteži meč na turniru – rekao je Marko Maksimović.

– Nije ovo bio najteži protivnik, ali je Marko bio možda najumorniji. Već na početku meča sam vidio da mu noge ne rade kako treba, da se ne kreće dobro, što je njegov protivnik iskoristio. Međutim, pokazao je on zašto je veliki, kada bi se mnogi drugi predali, on je dodao gas, igrao je zrelo i pametno, sačuvao je mir i na kraju došao do preokreta. Tada sam bio siguran da će postati šampion – rekao je Markov trener Denis Spahić.

Sve ostalo je istorija. Marko je naredna dva seta dobio sa 7:5 i 7:5, a onda je na kraju bio bolji od Mihaila Krajčija sa 2:0 (7:5, 6:3).

Nije učitano

Uradio je Marko ono što niko prije njega nije u Bosni i Hercegovini, osvojio je završni Masters u Monte Karlu. Sa ovim rezultatom postavio je visoke standarde.

– Moj cilj je da odigram u narednoj godini što više ITF turnira i da polako počnem da igram profesionalne turnire – istakao je Marko, koji već sa 15 godina ima dva ATP boda.

Slavilo se u Doboju, a posebno nakon osvojenog pehara.

Marko je imao veliku podršku Teniskog kluba Doboj, a rekreativci su se čak organizovali i Marku sakupili “džeparac” za Monte Karlo.

Osvojena je titula pa je Maksimović obećao, za one koji su ga ispratili kao šampiona, da će znati da se oduži.

Najavio je sumiranje utisaka uz uobičajenu trpezu u Teniskom klubu Doboj.

PODRŠKA BOGA “IZ PRVE RUKE”
U pratnji Marka Maksimovića u Monte Karlu bio je i njegov otac, sveštenik Rastko.
Velika podrška i kada ne ide, dio tima koji unosi mir i stabilnost koju Marko prenosi i na teren.
Pomalo i atipično je da jedan sveštenik navija sa tribina, a upravo je to često donosilo i brojne anegdote.
Kada je jedan Markov protivnik posegnuo za ritualom molitve, sa tribina je neko dobacio “Džaba se moliš, Marko to ima iz prve ruke”, što je naravno izazvalo pozitivne reakcije cijelih tribina.
Upravo atmosfera koju pravi Markov tim, podrška koju ima od saigrača i trenera iz kluba jedan je od razloga zbog kojih ovaj igrač postiže tako dobre rezultate.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *