KRALI OD NOVCA DO ČEKIĆA: Kradljivci harali gradovima u Srpskoj - Glas Regije

KRALI OD NOVCA DO ČEKIĆA: Kradljivci harali gradovima u Srpskoj

Nije učitano

Foto: Pixabay.com

DOBOJ, ZVORNIK – Sreten Simić (51) iz Bijeljine osumnjičen je da je sa dva nepoznata lica iz porodične kuće u Petrovu ukrao 17.800 KM, potvrđeno je „Nezavisnim“.

Kako nezvanično saznajemo, on i njegovi pomagači iskoristili su posjetu patrijarha Porfirija Doboju,  koja je bila u drugoj polovini avgusta, te su  tipovali porodičnu kuću, čekajući da izađu vlasnici.

„Pretpostavlja se da je planirao da iskoristi tu posjetu misleći da neće biti policije u Petrovu. Nakon što je uhapšen, Simić nije htio da otkrije ko su mu pomagači“,  kazali su izvori bliski policiji i dodali da prilikom hapšenja kod njega nije pronađen ukradeni novac. Iz Policijske uprave Doboj rekli su da je zbog krivičnog djela koje je kvalifikovano kao teška krađa Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju prijavljen S.S. iz Bijeljine. 

„Za S.S. postoji sumnja da je 19. avgusta ove godine zajedno sa još dva njemu poznata lica škodom došao u Petrovo, a nakon što su vlasnici izašli iz kuće, izvršili su provalu, odakle su otuđili novac u iznosu od oko 17.800 KM, a potom se udaljili sa lica mjesta“, kazali su iz PU Doboj.

Još jedna nesvakidašnja krađa desila se i Doboju kada su Ratko S. (21) iz Donjeg Žabara, Kristina K. (19) iz Brčkog i Valentina B. (20) iz Doboja provalili u objekat nove bolnice u Doboju, koji je u tom momentu  bio u izgradnji,  i pokrali alat, među kojima su čekići, vaser-vage, štange.

„Ovo troje mladih ljudi je provalo ogradu i pokralo alat kojim se radi na građevini“, kazali su izvori bliski policiji. 

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, rekli su da su podnijeli  izvještaj protiv ovog trojaca zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa.

„Oni su osumnjičeni su u julu ove godine provalili u objekat nove bolnice u Doboju, koji je bio u izgradnji. Nakon provale, lopovi su ukrali alat i druge predmete. Izvještaj je dostavljen dobojskom tužilaštvu“, kazali su u PU Doboj. 

Da kradljivci ne miruju, dokaz su i Izet K., Senaid M. i Sanel L. iz Osmaka, kod Zvornika, koji su osumnjičeni  da su tokom prošle i početkom ove godine iz kuća u Osmacima  krali novac, zlato, razne vrste alata, kao i računare iz javne ustanove.

„Protiv I.K., S.M. i S.L. podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina zbog sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa i krivično djelo razbojnička krađa“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *