KORONA VIRUS U SRPSKOJ: Zaražene još dvije osobe - Glas Regije

KORONA VIRUS U SRPSKOJ: Zaražene još dvije osobe

Nije učitano

Foto: Pixabay.com

U protekla 24 časa u RS je testirano 179 uzoraka, a na korona virus pozitivne su još dvije osobe, potvrdio je ministar zdravlja Alen Šeranić.

Od ukupnog broja novopotvrđenih slučajeva korona virusa jedan je iz Banjaluke, a drugi iz Laktaša. Jedan je već bio hospitalizovan u UKC, sa srednje teškom kliničkom slikom, a drugi je bio u kontaktu sa osobom pozitivnom na korona virus.

Jedan muškarac je srednje, a drugi mlađe životne dobi.

U Srpskoj je registrovano ukupno 348 pozitivnih na korona virus, a od posljedica ove bolesti do sada je preminulo 12 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno jsu 6.773 osobe, dok je nadzor prestao za 14.991 osobu.

U Srpskoj se do sada oporavilo ukupno 65 osoba – 46 iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, tri iz Kotor Varoša, a po dvije iz Modriče, Prnjavora i Čelinca.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS liječi se 37 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Na respiratoru je pet osoba. Na staroj lokaciji klinike za plućne bolesti 46 osoba sa lakšom kliničkom slikom, dok u izolaciji UKC deset osoba čeka na nalaz.

U Doboju, Bijeljini i Zvorniku na liječenju su po tri osobe, a Istočnom Sarajevu dvije.

Najviše pozitivnih na korona virus je iz Banjaluke – 228. Među zaraženima, 232 osobe su starosne dobi između 30 i 64 godina. Od 65 do 75 godina ih je 29, a 23 je starije od 75 godina.

Trenutno je u karantinima na graničnim prelazima u Srpskoj 45 osoba.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *