KORONA VIRUS SE ZAHUKTAVA: Bolnice iz dana u dan punije, sve više životno ugroženih pacijenata - Glas Regije

KORONA VIRUS SE ZAHUKTAVA: Bolnice iz dana u dan punije, sve više životno ugroženih pacijenata

Nije učitano

U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj od kovida se juče liječilo 176 osoba, što je za 14 više nego dan ranije i čak 110 više nego prije sedam dana.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, na respiratorima je 13 pacijenata, dok ih je 14. avgusta na ovom vidu mehaničke podrške bilo troje.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS liječi se 97 pacijenata, od čega je njih 10 na respiratoru, a 14 na kiseoničkoj maski. Sa teškom kliničkom slikom bori se 16 pacijenata, dok je desetoro životno ugroženo.

Prije sedam dana, u ovoj zdravstvenoj ustanovi bilo je 36 hospitalizovanih, tešku formu bolesti imalo je 10 pacijenata, a dvoje je bilo na respiratoru. U tom trenutku nijedan pacijent nije bio životno ugrožen.

Iz UKC RS nedavno su saopštili da kliničke slike zaraženih liče na one iz drugog i trećeg talasa, te da među hospitalizovanima prevladavaju osobe srednje životne dobi, ali da se na liječenju nalaze i mlađi, čak od 16 i 17 godina.

I iz bolnica i domova zdravlja upozoravaju da situacija postaje sve teža, te da smo ušli u četvrti talas epidemije korona virusa. Naglašavaju značaj poštivanja epidemioloških mjera, te apeluju na građane da se vakcinišu, jer samo na taj način možemo da pobijedimo ovu opaku bolest.

Prema podacima IJZ RS, od februara ove godine, kada je počeo proces imunizacije, u RS je  zdravstvenim ustanovama isporučeno 455.795 vakcina protiv korona virusa. Od toga je prvu dozu primilo 269.967, dok je kompletno vakcinisano 185.828 ljudi.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *