Korona virus potvrđen kod još 110 osoba u Srpskoj, preminule 23 osobe - Glas Regije

Korona virus potvrđen kod još 110 osoba u Srpskoj, preminule 23 osobe

Nije učitano

Foto: Pixabay

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 769 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 110 osoba, a preminula su 23 oboljela.

Juče su Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske naknadno prijavljena dva smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana, a riječ je o dvije osobe iz Laktaša.

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 51 muškoj i 59 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 60 srednje i 43 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, šest iz Doboja, po četiri iz Zvornika, Kotor Varoša, Laktaša, Teslića, Ugljevka, Foče, Čajniča i Šamca, po tri iz Broda, Modriče i Trebinja, po dvije iz Bileće, Mrkonjić Grada i Pelagićeva i po jedna iz Vlasenice, Vukosavlja, Donjeg Žabara, Novog Grada, Oštre Luke, Petrova, Prijedora, Rogatice, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 23 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Modriče i Foče i po jedna Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Prnjavora, Bijeljine, Prijedora, Novog Grada, Gacka, Dervente, Šamca, Doboja i Kotor Varoši.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 62.886 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.523 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 43.527 osoba, a testirano je ukupno 264.645 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 640 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 236, a u ostalim bolnicama 404. Na respiratoru je 67 osoba (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 40 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.625 osoba, a nadzor je završen kod 184.268 osoba.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *