Ko kontroliše tokove novca u teslićkoj šumariji? - Glas Regije

Ko kontroliše tokove novca u teslićkoj šumariji?

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.om

Uprkos haosu i u stranci i u teslićkoj šumariji, koji su nastali, kako navode, najviše kao rezultat Bogdanićeve želje da kontroliše sve poslove i tokove novca u ovoj opštini i šumariji kao najvećem državnom kolektivu pod SNSD-ovom kontrolom, ni Bogdanićev nasljednik Dalibor Panić nije prestao sa metodama koje su do haosa i dovele, piše portal RTV BN.

„Iako je smijenjen sa čela teslićkog SNSD-a, Dragan Bogdanić je očigledno u funkcionisanju ove partije ostavio tako dubok trag da i njegovi nasljednici nastavljaju istim putem kojim je i on išao“, tvrde dobro upućeni izvori u dešavanja u Tesliću.

Uprkos haosu i u stranci i u teslićkoj šumariji, koji su nastali, kako navode, najviše kao rezultat Bogdanićeve želje da kontroliše sve poslove i tokove novca u ovoj opštini i šumariji kao najvećem državnom kolektivu pod SNSD-ovom kontrolom, ni Bogdanićev nasljednik Dalibor Panić nije prestao sa metodama koje su do haosa i dovele.

Naime, Dalibor Panić koga je Dodik proljetos postavio za povjerenika SNSD-a u Tesliću, a koji je zaposlen na poziciji pomoćnika ministra u Ministarstvu trgovine i turizma, preuzeo je, kako tvrde ti izvori, Bogdanićev spisak drvoprerađivača i izvođača radova u šumarstvu od kojih, navodno, zahtijeva novčane donacije „za stranku“.

„Ako se neko ogluši Panić preko Nenada Dušanića Lulaša, koji se nakon duže pauze zbog krivičnih prijava i procesa zbog zloupotreba ponovo vratio kao „osvježenje“ u šumariju, ali i preko stranačkog uticaja na Slavena Gojkovića i Radenka Laketića u Upravi Šuma Srpske, blokira isporuke repromaterijala neposlušnim firmama uprkos važećim potpisanim ugovorima“, tvrdi taj izvor i dodaje:

„Stanje u teslićkom sektoru drvoprerade na ivici pucanja i prema pouzdanim informacijama u narednim danima, kako navodi, mogu se očekivati protesti i turbulencije“.

Opšti utisak u Tesliću je, prema tom izvoru, da se Dalibor Panić umjesto kao pozitivna promjena, veoma brzo pokazao kao dostojan nasljednik Dragana Bogdanića, spreman da poziciju prvog čovjeka SNSD-a u toj opštini žestoko upotrebljava zarad ostvarivanja lične koristi, koristeći se apsolutno istim metodama ucjena pomoću republičkih institucija i najnižim spletkama i podmetanjima.

Takvim radom Bogdanić je, kako tvrdi taj izvor, SNSD u Tesliću doveo do ubjedljivog poraza, a Panić će očigledno ako ovako nastavi „ugasiti“ stranku na narednim izborima.

(IZVOR: RTV BN)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *