Kažnjeno 57 građana koji su se kretali izvan mjesta prebivališta - Glas Regije

Kažnjeno 57 građana koji su se kretali izvan mjesta prebivališta

Nije učitano

FOTO: Pixabay.com

BANJALUKA – Policija je u Republici Srpskoj prekršajno sankcionisala 57 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 časova do nedjelje u 18 časova, pišu Nezavisne.

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje starijima od 65 godina, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 37 građana u Republici Srpskoj. 

Iz MUP-a RS podsjećaju da su od ovih zabrana izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za osobe koje nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Evidentirana je i jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije i kojoj je uručen prekršajni nalog, kao i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

„U 01,35 časova Policijskoj stanici Prnjavor prijavio je radnik JP „Autoputevi RS“, da je nepoznato lice došlo pješke na naplatno mjesto Prnjavor na autoputu ‘9. Januar’ i napravilo štetu kod naplatne kućice, nakon čega je pobjegao. Policijski službenici su izvršili uviđaj i utvrdili je da je NN lice iz kolovoza iščupalo vertikalnu plastičnu zapreku, polupalo staklo na svjetlosno-signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto, a nakon toga oštetilo kamere“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je događaj kvalifikovala kao KD Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je djelo izvršeno u vrijeme zabrane kretanje svih osoba na javnim površinama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *