KAKO SU 1998. IZGLEDALI BORENOVIĆ, RADOVIĆ: Apsolventsko veče banjalučkih studenata od prije 22 godine (VIDEO) - Glas Regije

KAKO SU 1998. IZGLEDALI BORENOVIĆ, RADOVIĆ: Apsolventsko veče banjalučkih studenata od prije 22 godine (VIDEO)

Nije učitano

Foto: SrpskaInfo/Vladimir Simic/YouTube/Screenshot

Sjećate li se svoje apsoloventske večeri? Koje ste odijelo nosili, kakva se muzika slušala? Sa kim ste plesali? Šta se pilo?

Studenstki dani važe za jedne od najlješih u životu čovjeka, a završno veče pamti se vječno. Nakon toga, život nas odvede na različite strane, neki ostanu prijatelji i saradnici i nakon studenstkih klupa, drugi se nikad više ne vide, ne čuju.

Generacija studenata Univerziteta u Banjaluci iz 1998. važi za jednu od najuspješnijih, jer su mnogi koji su te godine proslavili kraj studiranja, sada poznati političari, ekonomisti, bankari, profesori…, piše SrpskaInfo.

Zahvaljujući arhivu banjalučke Televizije “Simić”, imamo priliku da vidimo kako je sve to bilo prije 22 godine. Kako su tada izgledali Branislav Borenović, Milan Radović i druge sada poznate ličnosti u Srpskoj, možete da pogledate u snimku koji traje dvadesetak minuta.

A na njemu se može osjetiti duh devedesetih: sa zvučnika od Sinana do Čole i Bajage, muškarci u širokim košuljama kratkih rukava, raskopčanim prslucima, djevojke mahom sa minival frizurama. Svi srećni, nasmijani, puni energije i životnih planova.

Pleše se i igra kolo uz “Moji su drugovi”, “Hajde, hajde, Jasmina”, “Zoko, moja, Zoko”…

Sadašnji poslanik u Narodnoj skupštini RS, a tada jedan od organizatora apsolventske večeri Milan Radović na snimku objašnjava da je prisutno oko 130 studenata Ekonomskog, Šumarskog, Poljoprivrednog, Mašinskog, Tehnološkog i Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke.

Nije učitano
Foto: Vladimir Simic/YouTube/Screenshot

– Oni su buduća motorna snaga ove države. Ovo je genaracija koja je izašla iz rata, ja se nadam da će mlađa generacija koja dolazi učiti od nas, od svih ljudi ovdje, kako se studira i kako je lijepo biti dobar prijatelj sa ostalim kolegama – rekao je Radović.

Sadašnji predsjednik PDP Branislav Borenović i tada je pokazivao sklonost ka liderstvu. U vrijeme apsolventske večeri bio je predsjednik Saveza studenata Ekonomskog fakulteta. U njegovi riječima od pije 22 godine takođe je bilo političkih poruka.

Nije učitano
Foto: Vladimir Simic/YouTube/Screenshot

– Mi ovdje obilježavamo četiri godine studiranja. To je period u našem životu koji će nam ostati stalno u pamćenju, koji nas obavezuje na dalji rad i da pokušamo da pomognemo našoj mladoj Republici Srpskoj. Imamo kadrove koji mogu da dovedu do neke ekonomske stabilnosti, koji će pokušati da prosperitet RS dovedu na najveći mogući nivo – prognozirao je Borenović.

I tada je bilo pitanje otići ili ostati u Srpskoj. Borenović kaže da je iz razgovora sa kolegama stekao utisak da većina želi da ostane u RS.

– Da pokažu Zapadu, da pokažu ljudim u inostranstvu da ovdje ima života, da možemo sebi da stvorimo život dobar, ako ne i bolji nego na zapadu – optimističan je bio sadašnji opozicionar.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *