Još 17 osoba u Republici Srpskoj pozitivno na korona virus - Glas Regije

Još 17 osoba u Republici Srpskoj pozitivno na korona virus

Nije učitano

Foto: Pixabay.com

U Srpskoj je tokom protekla 24 časa testirano 157 uzoraka, a na korona virus je pozitivno još 17 osoba, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U RS su korona virusom zaražene ukupno 243 osobe, a 1.806 osoba je testirano.

Dobra je vijest da od juče imamo još dvije oporavljene osobe od korona virusa, a u Srpskoj je ukupno 13 osoba koje su se oporavile od ove zaraze.

Od ukupnog broja novopotvrđenih slučajeva u protekla 24 časa, osam je žena i devet muškaraca.

– Od osam zaraženih žena, tri su srednje životne dobi, dvije mlađe, a tri starije životne dobi. Od devet muškaraca za koje je potvrđeno da su pozitivni na korona virus, dva su srednje životne dobi, jedan mlađe i šest starij eživotne dobi – kaže Šeranić.Od ukupnog broja novozaraženih, četiri osobe su iz Bijeljine, po dvije iz Kotor Varoša, Istočne Ilidže i sa Pala, a po jedna iz Banjaluke, Milića, Zvornika, Šekovića, Mrkonjić Grada, Teslića i Ribnika.

– Osam osoba je iz porodičnog klastera, šest se zarazilo u direktnom kontaktu sa osobama pozitivnim na korona virus, a troje jsu bili pacijenti bolnice u FBiH, gdje su se zarazili od medicinskog osoblja i sad se zbrinjavaju – kaže Šeranić.

U UKC se nalazi 41 osoba sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

– Ukupno šet osoba je na respiratoru, a 31 na staroj lokaciji klinike za plućne bolesti, sa lakšom kliničkom slikom – ističe Šeranić i dodaje da se u RS na liječenju nalazi ukupno 98 osoba – 97 u UKC i jedna u dobojskoj bolnici.

– Pod zdravstvenim nadzorom je trenutno 11.918 osoba, a iz nadzora su izašle 8.334 osobe – kaže Šeranić.

Tokom protekla 24 časa u karantinu u Gradiški je bilo 100 osoba, koje su pregledane. U Šamcu ih je bilo 19, u Brodu 59, a na Rači osam. Većina tih osoba je iz Srpske, ali ih ima i iz FBiH.

U Studentskom centru u Banjaluci smješteno je 85 osoba, a u Đačkom domu u Bijeljini pet osoba i svi su dobrog zdravstvenog stanja.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *