Jerinić povećao iznos za zgradu Gradske uprave na 38,2 miliona - Glas Regije

Jerinić povećao iznos za zgradu Gradske uprave na 38,2 miliona

Nije učitano

DOBOJ – Nakon što je nedavno poništio tender za rušenje postojećeg i izgradnju novog objekta administrativnog centra Gradske uprave, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je za čak 8,3 miliona KM povećao iznos koji je grad spreman da plati za taj posao.

Podsjećamo, na prvi teneder, koji je poništen, stigle su ponude preduzeća „Proda – mont“ i grupe ponuđača koju su činili „Gradip“, „Širbegović inženjering“, „Topling“, “Kaldera company“ i „Prointer ITSS“.

Ponuda preduzeća „Proda – mont“ je odbačena jer nije dostavilo sve tražene dokumente, dok je ponuda grupe u kojoj su “Kaldera“ i „Prointer“ odbačena jer su tražili mnogo veći iznos od onog koji je gradska vlast planirala.

Procijenjena vrijednost nabavke tada je iznosila 24,4 miliona KM bez PDV-a, dok je ta grupa ponuđača tražila 31,7 miliona bez PDV-a.

Novim tenderom, koji je otvoren do 1. novembra, Doboj za istu nabavku planira izdvojiti 32,7 miliona KM bez PDV-a, ili 38,2 miliona sa uračunatim porezom.

Ugovor će biti dodijeljen firmi koja dostavi ekonomski najpovoljniju ponudu, a gledaće se cijena, rok završetka radova i garancija na kvalitet izvedenih radova. Izabrana firma će imati rok od tri godine da završi posao.

Boris Jerinić je nedavno za CAPITAL rekao da će uraditi novo vještačenje na osnovu kojeg će odlučiti da li će povećati izdvajanje za nevedeni posao.

„U narednom periodu ćemo kroz vještačenje i analizu vidjeti zbog čega je iznos bio preko predviđenog. Ako je bilo pomjeranja na tržištu i ako struka to dokaže, onda ćemo vjerovatno morati povećati iznos, jer je neprihvatljivo da raspisujemo tender za koji unaprijed znamo da se niko neće prijaviti“, rekao je tada Jerinić.

Nije učitano

(IZVOR: CAPITAL)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *