Jelena Trivić i Nebojša Vukanović najavili velike proteste u Banjaluci - Glas Regije

Jelena Trivić i Nebojša Vukanović najavili velike proteste u Banjaluci

Nije učitano

„Nasilje, progon i tiranija režima prema slobodnim ljudima, novinarima, medijima i organizacijama doživljava kulminaciju nevjerovatnim nasrtajima na BN televiziju, pokušajima gašenja emitovanja signala najgledanije televizije na predajnicima širom Srpske i BiH. Iako ima dovoljno prostora na repetitorima da se omogući emitovanje digitalnog signala, po nalogu Milorada Dodika ukida se i ne dozvoljava emitovanje signal BN televizije preko repetitora RTRS-a, sa ciljem da se ova medijska kuća uguši i uništi, a ovo sramno nasilje, diskriminacija i nezakonite odluke  predstavljaju vrhunac tiranije i jednoumlja totalitarnog sistema.“, napisao je narodni poslanik Nebojša Vukanović na svom blogu i najavio proteste u Banjaluci:

„Narod se mora suprostaviti nasilju, jer je sloboda govora zagarantovana Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima iz 1950. godine, i mora se iskazati bunt i nezadovoljstvo velikim narodnim protestom koji će se održati u subotu 2-og oktobra od 17 ili 18  časova na Trgu Krajine. Dosta je bilo terora, progona, jednoumlja, nasilja, montiranih staljinističkih procesa i drakonskih kazni, vrijeme je da narod ustane i kaže DOSTA JE!“

„Moramo pokazati jedinstvo, solidarnost i odlučnost, boriti se da odbranimo slobodu, i pozivam sve da izađu na ulice, dođu na Trg Krajine i narodni protest koji skupa i složno organizuju lideri opozicionih stranaka, poslanici Narodne skupštine, gradonačelnik Banjaluke, Bijeljine i ostalih gradova širom Srpske.“, dodao je Vukanović.

Vukanović je zajedno sa Jelenom Trivić proteste najavio još prije petnaestak dana, a i Trivićeva je danas potvrdila da je datum održavanja 2. oktobar.

„Spremni smo i odlučni da protestima i narodnim buntom ne dozvolimo režimu uskraćivanje i gušunje slobode medija! Ovo ne bi bio prvi put da protestima tjeramo vlast da odustane od suludih ideja, a sve u skladu sa Ustavom Srpske koji predviđa javni protest kao vid izražavanja stava naroda protiv organa vlasti. Кao odgovorni političari spremni smo predvoditi ove mirne proteste.“, istakla je Trivićeva.

„Već dugo na političkoj sceni jedna politička struktura želi da nametne jednoumlje kao model ponašanja. Sada to čine udarom na privatnu televizijsku kuću samo zato što im se ne sviđa uređivačka politika te kuće. Narod postaje talac jednog čovjeka koji ne može da istrpi kritike i činjenicu da narod ima pravo da čuje i drugu stranu priče od one koja mu se servira iz zarobljenih institucija i zarobljenog javnog RTV sistema Republike Srpske. Udar na BN televiziju udar je na demokratiju i medijske slobode. Svi dobro znamo ko je na čelu RAК-a, iz kojeg kabineta je došao na mjesto direktora RTRS, a odatle na mjesto direktora RAК-a. Gušenje medijskih sloboda, na potpuno nelegitiman način, biće uvod u kraj jednog režima, koji u nemoći da nametne svoju volju i mišljenje svima, klizeći u jednoumlje, zapravo budi duh ljudi da se protiv jednoumlja bori.“, navodi poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić i dodaje:

„Zato 2.10. na Trgu Кrajine u Banjoj Luci, trebamo da budemo složni i solidarni u odbrani prava na slobode medija, iskažemo svoj bunt protiv gušenja medijskih sloboda, povedemo narod i ispostavimo svoje zahtjeve vlastima.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *