INICIJATIVA UČENIKA U REALIZAICIJI: Ormarići u dobojskoj školi rješavaju problem teških torbi - Glas Regije

INICIJATIVA UČENIKA U REALIZAICIJI: Ormarići u dobojskoj školi rješavaju problem teških torbi

Nije učitano

Učenci Osnovne škole „Sveti Sava“ Doboj pobijedili su u veoma jakoj konkurenciji na opštinskom takmičenju iz demokratije u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda RS i CIVITAS-a, gdje su predstavili portfolij projekta „Ja građanin“ sa temom „Teške đačke torbe“ i rangirali se u završnici takmičenja na regionalnom nivou kao drugoplasirani.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić upriličio je prijem za učenike koji su donijeli prvo mjesto njihovoj školi i gradu na opštinskom takmičenju te postigli izuzetan uspjeh na regionalnom takmičenju. Današnjem sastanku sa gradonačelnikom prisustvovale su direktorica škole Branka Кondić i nastavnica Olivera Nedić, koja je vodila pobjedeničku ekipu. Na sastanku sa gradonačelnikom Jerinićem predstavnici škole dogovorili su da se njihova inicijativa za postavljanje školskih ormarića realizuje u narednom periodu. Grad će finansirati ovaj projekat, u kojem će prema ideji osnovnoškolaca, učestvovati i učenici Tehničke škole u Doboju, kako bi jačali preduzetniku kompetenciju i bili svi zajedno motivisani za učešće u životu zajednice.

Nije učitano

Gradonačelnik je prihvatio da se njihov prijedlog uputi u proceduru kako bi se problem teških školskih torbi ublažio na lokalnom nivou, i to konkretnim mjerama, koje su osmislili učenici. Problem teških torbi potrebno je rješavati sistemski, na nivou resornog ministarstva, ali je važno da učenici i do tada nađu rješenje na nivou lokalne zajednice.

Veoma je važno za učenike što gradska uprava prepoznaje da mladi mogu uticati na promjene u svojoj zajednici i u tome im je spremna dati podršku.

Svetosavcima je gradonačelnik Jerinić kao motivaciju da nastave raditi na svojim projektima uručio nagrade.

Ovaj projekat kao i sve inicijative učenika i nastavnika podržava i direktorica škole Branka Кondić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *