Grand se oglasio o finalisti Sadiku Hasanoviću koji je pjevao o klanju Srba - Glas Regije

Grand se oglasio o finalisti Sadiku Hasanoviću koji je pjevao o klanju Srba

Nije učitano

Grand produkcija izdala je zvanično saopštenje povodom Sadika Hasanovića, ovogodišnjeg finaliste „Zvezda Granda“ iz tima Marije Šerifović, koji je član muzičke grupe „Sateliti“ koja pjeva o klanju Srba po Bratuncu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Muzički talent šou „Zvezde Granda“ punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu.

Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje.

Napominjemo, da je kroz „Zvezde Granda“ do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mrznju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi.

Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovica načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice.“

Povezana vijest:

Finalista „Zvezda Granda“ pjeva o klanju Srba i obožava Nasera Orića

Podsjetimo, Sadik, inače iz Srebrenika, u bendu „Sateliti“ pjevao je nekoliko godina, od dječačkih dana, a osnivač istog navodno je njegov otac Muto Hasanović koji mu je bio glavna podrška tokom takmičenja u srpskom muzičkom šou „Zvezde Granda“.

Grupa „Sateliti“ postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata prije sedam godina zahvaljujući šaljivoj pjesmi „Fejsbuk“. Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i „Ko na Božić u Kravicu dođe“. Snimak na kome Sateliti uživo pjevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.