EPISKOP FOTIJE POSLAO PORUKU: “Naša ljubav je pravoslavlje” - Glas Regije

EPISKOP FOTIJE POSLAO PORUKU: “Naša ljubav je pravoslavlje”

Nije učitano

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanske Fotije rekao je da ovih dana, po Srbiji, prolaze mnogi lažni učitelji i proroci – indijski gurui.

Idu po Srbiji i hoće, navodno, da obučavaju naš narod ljubavi – rekao je vladika.

Episkop Fotije je poručio da Srbi imaju ljubav koja je u pravoslavlju, te savršenu vjeru i savršenu istinu.

– Nisu nam potrebna lažna učenja niti lažni učitelji. Oni su vukovi u jagnjećoj koži. Predstavljaju se da su fini. Dolaze u odijelu jagnjećem. U toj lažnoj humanoj nauci, a u stvari su vuci grabljivi. Žele da pridobiju ljude za svoje učenje i da ih odvoje od Jedne, Svete, Saborne i Apostolske Crkve – rekao je episkop Fotije.

On je upozorio da kada se ovako nešto dešava, pastiri slovenskog stada ustaju.

– Kao kad pastiri ustaju da brane svoja stada od vukova koji ih napadaju tako i duhovni pastiri brane svoje stado od duhovnih vukova, lažnih učitelja i pastira. A ima ih mnogo. Predstavljaju se kao fini i humani, a bave se ko zna čime sve. Iako ističu da je duhovnost njihova glavna djelatnost, ko malo bolje istraži njihovo djelovanje, vidjeće da su tu primarni zemaljski poslovi, nejasni i nečasni interesi – rekao je Fotije.

Zato se, rekao je episkop, Srbi moraju  čuvati i  prepoznavati ko je istinski pastir.

– Da znamo svoga pastira-sveštenika u svojoj parohiji, episkopa u svojoj eparhiji; i svoga patrijarha koji je na čelu naše svetosavske Crkve. To su naši pastiri koje je Bog postavio da nas vode i rukovode, a ne drugi koji će nas voditi stranputicom i putem duhovne pogibli – zaključio je episkop Fotije.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *