EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U STANARIMA ZADOVOLJAVAJUĆA: Pod nadzorom 118 lica, nema zaraženih - Glas Regije

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U STANARIMA ZADOVOLJAVAJUĆA: Pod nadzorom 118 lica, nema zaraženih

Nije učitano

Foto: Glas Regije/Ilustracija

Na jučerašnjem sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Stanari zaključeno je da je na području ove opštine epidemiološka situacija zadovoljavajuća i da trenutno nema lica kod koji je potvrđeno prisustvo virusa korona.

„Pod nadzorom se nalazi 118 lica. Za 58 lica je izdato rješenje o izolaciji, od čega je za tri lica istekao period izolacije. Uočeno je kršenje propisane mjere izolacije  od strane jednog lica. Za lica za koja se utvrdi da su postupila suprotno mjerama kućne izolacije, karantin će biti spreman u subotu. Štab je izrazio nadu da će se na teritoriji naše opštine poštovati propisane mjere i da neće biti potrebe za smještajem lica u karantin. Policijski čas se poštuje i ta mjera nije kršena od strane građana.“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici opštine Stanari.

„Crveni krst je nastavio svoju aktivnost podjele humanitarnih paketa socijalno ugroženom stanovništvu. Štab je razmatrao i problem podjele penzija stanovnicima opštine Stanari iznad 65 i više godina zbog zabrane kretanja te kategorije stanovništva. Zauzet je stav da se mora pronaći način da se penzije podijele, a da se ne ugrozi zdravlje te kategorije stanovništva.“, dodaje se u saopštenju.

OGRANIČAVA SE RADNO VRIJEME NVO

Štab za vanredne situacije opštine Stanari donio je naredbu kojom se ograničava rad udruženjim  građana koji imaju sjedište ili kancelariju na teritoriji ove opštine, na način da rad u svojim prostorijama mogu organizovati jedan dan sedmično u periodu od 8 do 12 časova uz poštovanje propisanih higijenskih mjera.

„Ovo ograničenje se ne odnosi na Crveni krst opštine Stanari. Udruženja koja u ovom periodu organizuju rad u obavezi su da dostave Štabu iformaciju kada će organizovati rad. Kontrolu nad izvršenjem ove Naredbe vršiće komunalna policija opštine Stanari.“, navodi se na zvaničnoj stranici opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *