Dobre vijesti za ugostitelje i frizere: Višković obećao uplatu doprinosa i minimalca - Glas Regije

Dobre vijesti za ugostitelje i frizere: Višković obećao uplatu doprinosa i minimalca

Nije učitano

Sve što je obećano ugostiteljima, frizerima i drugim preduzetnicima, koji zbog pojačanih epidemioloških mjera nisu mogli da rade, biće ispunjeno, najavio je danas premijer Srpske i potpredsjednik SNSD Radovan Višković na pres konferenciji vladajuće stranke.

To, kako je objasnio, znači da na pomoć iz budžeta Srpske mogu da računaju svi privrednici, odnosno radnici, koji su pogođeni lokdaunom, uvedenim 21. marta. Zavisno od toga na koji je period kome zabranjen rad. oni će dobiti ili samo doprinose za zaposlene ili i doprinose i naknade za plate u visini minimalca.

– Na primjer, frizeri, kojima je rad bio zabranjen samo sedam dana, biće izmireni doprinosi za sve zaposlene i to ne za minimalne plate, nego za onolike plate na kolike su radnici pijavljeni – pojasnio je Višković.

Kako je ranije najavljeno, oni kojima je, zbog epidemioloških mjera rad bio zabranjen na period duži od mjesec dana, dobiće i naknadu plata za radnike u visini minimalca u RS, koji iznosi 520 KM.

Sjednica Vlade RS biće održana večaras poslije 19 časova, poručeno je na pres konferenciji SNSD. Na dnevnom redu će biti inicijative koje su danas najavili lideri SNSD.

Predsjednik ove stranke Milorad Dodik, je između ostalog, najavio i isplatu “vaskršnjeg dodatka” za penzionere i demobilisane borce u iznosu od 50 do 100 KM.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *