Dobojski ljekar izliječen od korona virusa - Glas Regije

Dobojski ljekar izliječen od korona virusa

Nije učitano

Foto: Glas Regije

„JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj sa zadovoljstvom može da obavijesti javnost da je ljekar koji je zaposlen u našoj Ustanovi izliječen.“, saopšteno je iz dobojske bolnice.

„Da podsjetimo, njemu je prema rezultatima testiranja dana 26.03.2020. godine potvrđeno prisustvo COVID-19 (Korona virusa), čime se od toga dana vodio kao pozitivan pacijent. Radi njegovog zdravstvenog stanja izvršena je hospitalizacija u Službi za infektologiju naše Ustanove, gdje je bio do današnjeg dana. S obzirom da su mu u posljednja 24 časa potvrđena dva negativna testa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, pacijent je otpušten iz Bolnice Doboj kao izliječen.“, dodaje se u saopštenju.

Bez obzira na negativnost testova, a prema preporukama Ministarstva zdravalja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, nakon nestanka simptoma Korona virusa u određenom vremenskom periodu, te dobrog opšteg stanja pacijenta, izliječeni pacijent mora da ostane u samoizolaciju u periodu od 14 dana.

Prema zvaničnim podacima za dobojsku regiju broj pozitivnih slučajeva i oporavljenih pacijenata je sljedeći:

GRAD/OPŠTINA   SLUČAJEVI  OPORAVLJENI
Teslić         9            1
Modriča         3            2
Brod         2            0
Doboj         1            1
Derventa         1            1
UKUPNO        16            5

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *