DOBOJ: Učenici Ekonomske škole na praktičnu nastavu u 16 preduzeća - Glas Regije

DOBOJ: Učenici Ekonomske škole na praktičnu nastavu u 16 preduzeća

Nije učitano

Učenici trećih i četvrtih razreda dobojske Ekonomske škole, koji pohađaju smjerove ekonomski I poslovno-pravni tehničar, obavljaće praksu u 16 preduzeća u Doboju. Ugovore o obavljanju prakse potpisali su učenici, privrednici I direktor škole.

Neda Stanojević učenica je četvrtog razreda Ekonomske škole Doboj, smjer ekonomski tehničar. Ona već mjesec dana praksu obavlja u dobojskom preduzeću Vodovod.

Ukupno 16 preduzeća je sa područja Doboja u kojima đaci Ekonomske škole obavljaju praktičnu nastavu. Među njima su I knjigovodstvene agencije. U jednoj od njih dva učenika dolaze na praksu. Objašnjavaju iz agencije šta ih prvo uče.

Praksu će obavljati I u sudu, bolnici, toplani, pošti, ali I u dobojskom Domu zdravlja.

Za početak praksu će obavljati 48 učenika raspoređenih u 16 preduzeća. U zavisnosti od kapaciteta preduzeća praksu se obavlja u grupama od dva do osam učenika.Svi učenici trećih I četvrtih razreda Ekonomske škole Doboj, koji pohađaju smjerove ekonomski I poslovno-pravni tehničar, proći će kroz praktičnu nastavu u preduzećima, koja će im dobro doći kao priprema za budući posao.

Ugovore o obavljanju učeničke prakse potpisali su učenici, privrednici I direktor škole. Od naredne školske godine pokušaće sa privrednim subjektima da dogvore da praktičnu nastavu obavalaju I učenici, koji pohađaju smjer bankarski tehničar.

IZVOR: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.