DOBOJ: Tvrđava “Gradina” prvi put dio manifestacije “Noć tvrđava” - Glas Regije

DOBOJ: Tvrđava “Gradina” prvi put dio manifestacije “Noć tvrđava”

Nije učitano

Tvrđava “Gradina” u Doboju večeras je prvi put dio regionalne kulturno-turističke manifestacije “Noć tvrđava” tokom koje su promovisane mnogobrojne kulturne, društvene i gastro znamenitosti, a time je otvorena i ljetna turistička ponuda grada.

“Dobojska tvrđava je prelijepa, sa koje se pruža pogled na čitav grad i to malo lokalnih zajednica može da priušti posjetiocima”, rekao je novinarima direktor Turističke organizacije Doboja Vanja Vanovac.

On je dodao da je za posjetioce obezbijeđen bogat kulturno zabavni program sa igrama i pjesmama dobojskog kraja, a za naredni period najavio je održavanje pozorišta na otvorenom kao i mnogobrojna kulturna druženja uz igru, ples i glumu.

Održavanje manifestacije “Noć tvrđava” pomogli su Turistička organizacija Republike Srpske i Gradska uprava Doboja.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević poručio je da je “Gradina” adut turističke ponude grada uz mnogobrojne druge sadržaje ove lokalne zajednice.

On je zahvalio Turističkoj organizaciji na inicijativi da Doboj ove godine postane dio regionalne kulturno-turističke manifestacije od koje očekuje da bude tradicionalna i sadržajnija.

U kulturnom programu učestvovali su lokalni Dječiji crkveni hor “Javor”, Kulturno-umjetničko društvo “Doboj”, Škola plesa “Stejdž”, te “Pozorištance” koje djeluje u okviru Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”.

Predstavila se i Ugostiteljska škola sa prezentacijom o gradu Doboju, dobojsko Kolo srpskih sestara, Kraft pivo “Kum”, te porodična gazdinstva Bijelić i Nešković sa gastro ponudom, dobojski slikari sa svojim radovima kao i instalacije drugih ustanova iz grada.

(IZVOR: TV K3)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *