DOBOJ: Tim „Electronic Code“ iz Saobraćajne i elektro škole najbolji mladi programeri u regionu - Glas Regije

DOBOJ: Tim „Electronic Code“ iz Saobraćajne i elektro škole najbolji mladi programeri u regionu

Nije učitano

Po mišljenju stručnog žirija, najbolje aplikacije ovogodišnjeg takmičenja napravili su srednjoškolci iz Niša, Doboja i Podgorice.

Članice Telekom Srbija grupe, kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, po četvrti put organizovale su takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje „Regionalni app izazov“, koje je održano 10. marta ove godine. Po pet najboljih timova srednjoškolaca iz sve tri zemlje, koji su pobjednici nacionalnih takmičenja, ovoga puta susreli su se u online okruženju i svoje aplikacije predstavili putem video-konferencije.

Kao najbolje regionalne aplikacije stručni žiri je proglasio „Dreamscape“, koju su izradili učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, „Leafy“ JU Saobraćajne i elektro škole iz Doboja, te „New View“ JU Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice. Pobjednički timovi kao glavnu nagradu dobiće vrijednu informatičku opremu.

Učesnicima i pobjedničkim timovima, putem video-poruke, čestitke su uputili direktori kompanija u okviru Telekom Srbija grupe. Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, ovom prilikom je naglasio: „Telekom Srbija mnogo ulaže u tehnološki razvoj ne samo svojih kapaciteta, sadržaja i infrastrukture, već i u znanje generacija mladih koji su naši pokretači i nosioci pozitivnih promena u svom okruženju. Budući da u narednom periodu planiramo da damo ozbiljnu podršku razvoju startap ekosistema i uložimo značajna sredstva u taj sektor, mts app konkurs i ‘Regionalni app izazov’ predstavljaju praktično uvod u tu preduzetničku priču“, te dodao da je važno da mlade talente prepoznamo na vrijeme i damo im podsticaj na samom početku.

Specijalno priznanje za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, ove godine pripalo je timu „Fiki Car“, za aplikaciju „NDP“, a koju je izradio Filip Obradović, učenik Računarske gimnazije iz Beograda, čija će inovativnost biti nagrađena prestižnim mobilnim telefonom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *