DOBOJ: Štafetne igre otkrile sportske talente - Glas Regije

DOBOJ: Štafetne igre otkrile sportske talente

Nije učitano

DOBOJ – Štafetne igre i poligoni spretnosti pokazali su da se među 200 mališana predškolskog uzrasta iz Doboja i Dervente kriju budući sportisti, koji su na malim sportskim igrama pokazali šta umiju.

Ovu aktivnost u Parku narodnih heroja organizovala je Javna predškolska ustanova „Majke Jugovića“ u saradnji sa Školom sporta „Sparta“, a pridružili su im se drugari iz dva privatna dobojska vrtića „Madagaskar“ i „Mala industrija“ te iz obdaništa „Trol“ iz Dervente.

„S obzirom na to da je život ubrzan i da je tehnologija napredovala djeca se sve manje kreću i manje su aktivna, što dovodi do velike pojave gojaznosti i deformiteta kičmenog stuba. Evo, samo to da vam kažem i dovoljno je da sami zaključite da je fizička aktivnost veoma značajna jer doprinosi rastu i razvoju djece od predškolskog uzrasta“, kazao je Budimir Luković, trener u Školi sporta „Sparta“.

„Mi osluškujemo potrebe djece, a oni najviše vole da se igraju u prirodi, da se bave sportom, tako da mi u vrtićima jedva čekamo proljeće da organizujemo ovakve aktivnosti“, rekla je Anđelka Kuzmić, direktorica JPU „Majke Jugovića“.

Kakve fizičke aktivnosti tokom svog boravka u vrtiću imaju otkrilo nam je troje mališana…

„Mi u vrtiću radimo kolut naprijed, provučemo se ispod tunela i gađamo metu. Nekad imamo stepenice na koje se popnemo, tu bude jedan kvadrat i sa njega skočimo. Mi tako radimo vježbe“, ispričala je Tamara.

„Radimo čučnjeve, dodirnemo prste, zatim trčanje i kolut naprijed“, kazao je Dejan, a Marija se nadovezala: „Provlačimo se kroz tunel, preskačemo pa hodamo po nekim kockama, obilazimo čunjeve i skačemo u krugove“.

(IZVOR: Nezavisne)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *