DOBOJ: S novim domom za njih stigla i nada u bolje sutra - Glas Regije

DOBOJ: S novim domom za njih stigla i nada u bolje sutra

Nije učitano

Ključ u potpunosti izgrađene kuće u Paklenici Donjoj kod Doboja danas je došao u ruke Mirka Blagojevića, koji je samohrani i nezposleni otac dvojice sinova. Sa ključem u rukama stigla je i nada u bolje sutra.

Nakon emitovanja emisije „Ruka spasa“ u programu BN TV u kojoj je prikazan težak život porodice Blagojević, sreća im se osmjehnula.

Zemljište za izgradnju porodične kuće poklonile su komšije Ruža i Branko Vasiljević, a zahvaljujući donacijama brojnih privrednika kuća je i sagrađena.

„Prije dvije i po godine sam upoznao sasvim slučajno u Doboju Nikolu i onda kroz razgovor sam vidio da on živi u teškom stanju. Nisam mogao vjerovati da je to ovakva situacija. Došao sam kući ovdje, vidio sam šta je i kako je i od tada sam pokušao na razne načine, kroz posao, da im pomognem i njemu i bratu“ kaže Stevo Kuzmanović, inicijator ove akcije.

Nije učitano

Onda sam, kaže on, riješio pošto ja nisam moćan finansijski da im pomognem, da ovo sve dam u javnost.

„Pozvao sam BN televiziju, koja je sve to snimila. Onda sam poslije toga pozvao Gorana Stojićevića, autora emisije „Ruka spasa. Isto tako je sve to snimljeno. Otišlo je sve u javnosti. Javili su se braća Maksimovići i ostali donatori koji su evo kuću sagradili“, kaže Kuzmanović.

Nije učitano

Za dva mjeseca, vrijednim radom majstora, Mirko i njegovi sinovi dobili su dom i nadu u bolji život.

Nije učitano

„Hvala svima koji su učestvovali, ko god je tu, da budu živi i zdravi svi redom“ rekao je Mirko Blagojević , navodfeći da sada imaju sve što im treba.

„Stvarno to nam puno znači, preći u nešto novo, u nešto ovakvo i hvala svima koji su učetvovali  u tome i ne znam šta bih rekao više“ rekao je vidno uzbuđen Nikola, MIrkov sin.

Dojučerašnja trošna kuća, od danas je ružna prošlost. Iza novih vrata Mirka i njegove sinove očekuje život u uslovima dostojnim čovjeka.

(IZVOR: RTV BN)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *