Doboj ruši zgradu Gradske uprave i daje 28 miliona za novu - Glas Regije

Doboj ruši zgradu Gradske uprave i daje 28 miliona za novu

Nije učitano

Vlast u Doboju odlučila je da sruši postojeći i izgradi novi objekat administrativnog centra Gradske uprave, za što će potrošiti 28,5 miliona sa PDV-om.

Predviđeno je da se projekat finansira sredstvima iz budžeta, a kompletan iznos Grad planira izvođaču da isplati u narednih deset godina.

Izabrana firma će imati maksimalan rok od tri godine da završi sve radove predviđene tenderom, a Grad Doboj od ponuđača zahtjeva da garantuje za kvalitet izvedenih radova minimalno dvije godine.

Ugovor će biti dodijeljen firmi koja dostavi ekonomski najpovoljniju ponudu, odnosno gledaće se cijena, ali i rok završetka radova kao i garancija na kvalitet izvedenih radova.

Zainteresovane firme svoje ponude mogu dostavljati do 31. maja.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je za CAPITAL da su prije donošenja odluke o rušenju postojećeg objekta tražili mišljenje vještaka građevinske struke, da je objekat građen još 1947. godine i da se na njemu ne može vršiti nikakva sanacija.

„S druge strane, planiramo da napravimo administrativni centar u kojem će biti smještene sve gradske i republiče institucije u Doboju. Mi sada samo opštinske institucije imamo na deset lokacija i troškovi su ogromni. Paralelno sa ovim projektom idemo i sa prodajom objekata u kojima su smještene te institucije i na taj način planiramo finansirati izgradnju novog objekta“, kazao je Jerinić.

On je istakao da je po tenderskoj dokumentaciji planirano da se projekat plaća u narednih deset godina.

„Za sada nismo planirali uzimanje kredita za finaniranje ovog projekta, a u budućnosti ćemo vidjeti“, kazao je Jerinić.

(IZVOR: CAPITAL)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *