Doboj nema spomenik srpskim borcima, ali ima vojnicima iz Portugala (FOTO) - Glas Regije

Doboj nema spomenik srpskim borcima, ali ima vojnicima iz Portugala (FOTO)

Nije učitano

„Juče je proslavljen Mitrovdan – krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske. Ni skoro 30 godina od završetka rata Doboj nema centralno gradsko spomen obilježje, po čemu se još jednom negativno izdvajamo u odnosu na druge opštine i gradove Srpske. Davne 2015. godine u Parku nardonih heroja postavljen je kamen temeljac za izgradnju ovog spomenika i dvije zastave, a od tad se ovaj projekat nije mrdnuo sa mrtve tačke.“, objavio je predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Doboj Stefan Gavrić.

„U istom ovom parku, na samo stotinjak metara od kamena temeljca za spomenik srpskim borcima stoji spomenik šestorici poginulih portugalskih vojnika tokom mirovne misije u BiH koji su podigle Oružane snage Portugalije uz podršku grada Doboj.“, ističe Gavrić.

Nije učitano
Stefan Gavrić, predsjednik Gradskog odbora SDS Doboj

„Da neko zaluta u Doboj mogao bi se ozbiljno zapitati zna li gdje je došao. Treba poštovati svaku žrtvu, ali je prosto nevjerovatno da se u našem gradu više poštuje žrtva šest portugalskih vojnika koji su u BiH bili u mirovnoj misiji, nego 1.864 srpska borca iz Doboja koji su u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu za slobodu Republike Srpske položili ono što je najvrijednije, svoje živote.“, navodi predsjednik dobojskog SDS-a.

On kaže da je pitanje da li smo kao društvo dostojni boraca koji su se izborili za našu slobodu i sačuvali našu Republiku Srpsku, kad se ovako odnosimo prema postradalim borcima, dok mnogi preživjeli borci žive u katastrofalnim uslovima zbog dugogodišnje nebrige i zanemarivanja od strane vlasti.

„Davno je rečeno da narod koji ne zna ili zaboravlja svoju istoriju nema ni budućnost, zato se kao država i društvo moramo osvijestiti i iz korijena promijeniti pristup prema najzaslužnijima među nama, a to su časni borci. Posebno je to zadatak za nas, mlade, poslijeratne generacije. Naši očevi i djedovi su podnijeli veliku žrtvu da bismo se mi rađali, odrastali, živjeli u miru i gradili i razvijali Republiku Srpsku.“, kaže Gavrić i dodaje:

„Sve ono što godinama unazad radi aktuelna vlast i u Doboju i u Republici Srpskoj je, nažalost, sušta suprotnost od rasta i razvoja.“

About Post Author

1 thought on “Doboj nema spomenik srpskim borcima, ali ima vojnicima iz Portugala (FOTO)

  1. Ma koga briga za naše najmilije što su poginuli? Nisu svoju djecu stigli odhraniti i školovati. Bitno je da lokalne vlasti u RS imaju stanove, auta itd. Kad su izbori malo lažu na račun poginulih. Lažu na taj način sto obećavaju. Kad izbori prodju pojeo vuk magarca. Moja majka žena poginulog borca kuća joj prokišnjava. Mi djeca nismo zapošljeni da joj to pomognemo. Ali nećemo se ni moliti nikog. Toliko da se zna o porodicama poginulih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *