DOBOJ: Jerinić odbio ponudu "Kaldere" i "Prointera" - Glas Regije

DOBOJ: Jerinić odbio ponudu „Kaldere“ i „Prointera“

Nije učitano

BANJALUKA – Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poništio je tender za izbor preduzeća koje je trebalo da za 28,5 miliona KM sruši postojeći i izgradi novi objekat administrativnog centra Gradske uprave jer nijedna od dvije pristigle ponude nije bila prihvatljiva, saznaje CAPITAL.

Na tender su stigle ponude preduzeća „Proda – mont“ iz Doboja koja nije dostavila sve tražene dokumente, poput garancije, dokaza o uspješno realizovanim sličnim ugovorima, niti je imala traženi promet.

Drugu ponudu dostavila je grupa ponuđača koju čine „Gradip“ Prnjavor, nosilac grupe ponuđača, te članovi „Širbegović inženjering“ Gračanica, „Topling“ Prnjavor, “Kaldera company“ Laktaši i „Prointer ITSS“ Banjaluka.

Njihova ponuda je odbačena jer su za ovaj posao tražili mnogo veći iznos od onog koji je gradska vlast planirala.

„Uvidom u ponudu grupe ponuđača utvrđeno je da cijena navedene ponude znatno prelazi procijenjenu vrijednost nabavke. Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 24,4 miliona KM, a ukupna cijena ponude 31,7 miliona bez PDV-a“, navedeno je u odluci o poništenju javne nabavke.

Nije učitano

Grad Doboj je polovinom aprila raspisao tender za izbor izvođača za rušenje postojećeg i izgradnju novog objekta administrativnog centra Gradske uprave, za koji je planirala potrošiti 28,5 miliona sa PDV-om.

Predviđeno je da se projekat finansira sredstvima iz budžeta, a kompletan iznos Grad planira izvođaču da isplati u narednih deset godina.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je tada za CAPITAL da je postojeći objekat građen još 1947. godine i da se na njemu ne može vršiti nikakva sanacija.

„S druge strane, planiramo da napravimo administrativni centar u kojem će biti smještene sve gradske i republiče institucije u Doboju. Mi sada samo opštinske institucije imamo na deset lokacija i troškovi su ogromni. Paralelno sa ovim projektom idemo i sa prodajom objekata u kojima su smještene te institucije i na taj način planiramo finansirati izgradnju novog objekta“, kazao je Jerinić.

(IZVOR: CAPITAL)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *