DOBOJ: Jedanaestočlana porodica Kokić dobila novi dom (FOTO) - Glas Regije

DOBOJ: Jedanaestočlana porodica Kokić dobila novi dom (FOTO)

Nije učitano

Jedanaestočlanoj porodici Kokić iz Podnovlja kod Doboja ispunio se san.Dobili su krov nad glavom zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”. U kupovinu zemljišta i izgradnju novog doma za Kokiće obezbijeđeno je oko 140 hiljada maraka.

Slađana i Željko Kokić i njihova djeca nisu skidali osmijeh sa lica dok su preuzimali ključeve od svog novog doma. Devet godina su živjeli kao podstanari.

U maloj I dotrajaloj kući živjelo je njih 11 članova. Sada mogu da odahnu. Dobili su svoj krov nad glavom. Kuća ima prizemlje i sprat, a njena površina je veća od 100 metara kvadratnih.

Život nam nije bio lak, priča Slađana. Nismo imali vodu, struju. Samo je muž radio. Svaki dan nova muka, a sada konačno I mi možemo reći da imamo svoj dom, istakla je majka Slađana.

Protekli mjeseci bili su teški za ovu porodicu. Glava kuće Željko je imao zdravstvenih problema. I operisan je,ali na sreću oporavlja se. Djeca su srećna. Starosti su od 3 do 18 godina.

Nije učitano

Manje ih je za jedno, jer se najstarija sestra udala. Od njih osmoro, petoro ih ide u školu. Posebno su se obradovali što sada imaju svoje sobe, kuhinju, dnevni boravak,kupatilo. Učenje I igra sada će im kažu biti olakšano.

Organizacija “Srbi za Srbe” sakupila je kroz različite humanitarne aktivnosti I uz podršku donatora oko 140 hiljada KM. Prvo su kupili zemljište, oko dva dunuma, gdje je kuća izgrađena. Nakon rješavanja papirologije I pribavaljanja neophodnih dozvola pristupilo se proljetos izgradnji kuće za ovu višečlanu porodicu.

Organizacija “Srbi za Srbe” nastavlja sa humanitarnim radom, kako bi se pomoglo i ostalim višečlanim porodicama. Privode se kraju radovi na izgradnji kuća za porodice u Derventi, Osmacima, Bileći I Srpcu.

IZVOR: TVK3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *