"DOBOJ I ŠAMAC NISU UGROŽENI": Višković najavio pomoć Vlade pri sanaciji štete od poplava na području Istočnog Sarajeva - Glas Regije

„DOBOJ I ŠAMAC NISU UGROŽENI“: Višković najavio pomoć Vlade pri sanaciji štete od poplava na području Istočnog Sarajeva

Nije učitano

Premijer RS Radovan Višković izjavio je da očekuje da opštinske komisije evidentiraju vrijednost štete od poplava na području opština u Istočnom Sarajevu.

Rekao je da će Vlada RS hitno reagovati i da zatraži od JP “Voda Srpske” da sanira korito rijeke Željeznice koja je poplavila najveći broj domaćinstava na području Istočne Ilidže.

Višković se večeras sastao sa rukovodstvom grada i opština Istočnog Sarajeva. U Trnovu i Istočnoj Ilidži, koje su najviše pogođene poplavama u RS, stanje se stabilizuje, ali se obilne padavine očekuju već u ponedeljak.

U Trnovu je jedan poljoprivredni proizvođač u poplavama ostao bez stada ovaca, a premijer Višković je rekao da će ga Vlada obeštetiti.

On je rekao da će Vlada pomoći u saniranju svih šteta, upozoravajući građane da se, po prognozama, od ponedeljka, od šest ujutru, očekuju obilne padavine.

– Zato će, sutra, kako je rekao, nadležni preduprijediti moguću štetu, a mobilisana je sva mehanizacija koja će biti pripravna. Sutra imamo cijeli dan i noć da radimo – poručio je Višković.

Ilustrujući koliko je u Trnovu bilo kritično, Višković je naveo da je u naselju Kijevo bila evakuacija devet ljudi među kojima i dijete od tri godine.

Premijer tvrdi da Doboj, Modriča i Šamac nisu ugroženi uprkos rastu vodostaja Bosne.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *