DOBOJ: Doris i Boris trebaju podršku da plešu u Portugalu - Glas Regije

DOBOJ: Doris i Boris trebaju podršku da plešu u Portugalu

Nije učitano

Četnaestogodišnji Doris Đurđević I Boris Cvijanović iz Doboja jedini su plesni par iz Republike Srpske koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo u plesu. Takmičenje će biti održano krajem oktobra u Portugalu, a da bi ovaj plesni par na njemu učestvovao potrebna su I ogromna finansijska sredstva.

Godine truda I vježbanja isplatile su se Doris I njenom plesnom partneru Borisu. Plasman na Svjetsko prvenstvo u plesu, koje će krajem desetog mjeseca biti održano u Portugalu, izborili su osvajanjem drugog mjesta na državnom prvenstvu u sportskom plesu u Brčkom.

Četrnaestogodišnjake Doris I Borisa očekuje radno ljeto. Tokom raspusta vrijedno će da vježbaju, kako bi na prvenstvo otišli što spremniji. Radiće I sa najboljim trenerima u Hrvatskoj I Srbiji. Svjesni su da ih čeka jaka konkurencija.

Prvo je ples počela da trenira Doris, koja je potom pozvala svog druga Borisa da joj se pridruži. Zajedno plešu godinama. Za prvenstvo moraju spreme pet latino plesova : ča-ča-ča, sambu, rumbu, paso doble i džajv. U rumbi će se kažu najbolje pokazati.

Doris I Boris jedini su plesni par iz Srpske , koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo u Portugalu. Volju I želju imaju,ali da bi otputovali na prvenstvo potrebna su ogromna finansijska sredstva.

Obezbijeđen im je besplatan smještaj I kotizacija za učešće, ali novac je potreban za avionske karte,kao I za kostime koje bi trebalo da nose na takmičenju.

Učestvovali su do sada na brojnim plesnim takmičenjima u našoj zemlji, ali I regionu. U Doboj se nikada nisu vratili praznih ruku. Uvijek su osvajali neka od prva tri mjesta. Nadaju se da će se I za pola godine vratiti okićeni nekom od medalja.

Izvor: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *