Đaci dobojske Medicinske škole dobili novu salu, dobiće i razglas - Glas Regije

Đaci dobojske Medicinske škole dobili novu salu, dobiće i razglas

Nije učitano

DOBOJ – Nastava fizičkog vaspitanja za učenike dobojske Medicinske škole od 1. septembra će se izvoditi u novosagrađenoj sportskoj sali, najavljeno je danas nakon prijema učenika ove škole kod gradonačelnika Borisa Jerinića.

„Sala je napravljena zajedničkim sredstvima grada i Vlade Srbije.  Pokazali smo da zajednički možemo riješiti problem koji je star više od šezdeset godina“, izjavio je Jerinić.

Gradonačelnik je organizovao prijem za učenike trećeg razreda koji su pobjednici regionalnog takmičenja iz predmeta demokratija i ljudska prava.

Oni su razmatrali problem populacione politike, niskog nataliteta i odlaska mladih, predložili su mjere te s Gradskom upravom dogovorili da im finansira postavljanje razglasa u školi, koji će poboljšati informisanost mladih. 

„Putem razglasa učenici će biti informisani o dešavanjima u našoj školskoj zajednici, ali i političkim pitanjima. Imamo za cilj u budućnosti bolju informisanost mladih  o političkim i društvenim dešavanjima“, rekla je Ljiljana Lazić, profesorka demokratije i ljudskih prava.

Šta se zbiva na lokalnoj poličkoj sceni učenici će, osim preko razglasa, moći saznati i tokom posjete Gradskoj upravi.

„Po završetku pandemije i ukidanjem određenih mjera sa danima otvorenih vrata će vidjeti kako se procesi odvijaju i odluke donose u Gradskoj upravi“, pojasnio je Jerinić.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *