Direktor dobojske Bolnice pred tužiocem - Glas Regije

Direktor dobojske Bolnice pred tužiocem

Nije učitano

Foto: rtvbn.com

Nakon što su juče uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebe pri nabavci zaštitne opreme, Mladen Gajić, direktor dobojske bolnice „Sveti apostol Luka“ jutros je predat Republičkom tužilaštvu na ispitivanje, dok je drugi uhapšeni Vladimir Vuletić, vlasnik firme „A.R.M.S. Sistemi“ u izolaciji zbog sumnje da je zaražen virusom korona.

Gajić će biti ispitan pred tužiocem, a Vuletića će isptitati naknadno kada mu istekne vrijeme za izolaciju.

Nakon Gajićevog ispitivanja tužilac će odlučiti o daljim mjerama a osumnjičen da je krivična djela počinio prilikom saradnje sa vlasnikom firme „Travel for Fan“ Sašom Markovićem koji je pritvoren.

Vuletića sumnjiče da je pomagao u činjenju krivičnih djela tadašnjem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću.

Gajić uhapšen zbog zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a Vuletić za pomaganje u tom krivičnom djelu.

Republičko tužilaštvo juče saopštilo da je na osnovu pribavljene dokumentacije, utvrđeni postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe UKC RS.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je navabvku provodio Institut za javno zdravstvo a time je pravnom licu „A.R.M.S Sistemi“ d.o.o. Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM. Takođe, javnim nabavkama medicinske opreme, je pravnim licima „Travel for fan“ d.o.o. Banjaluka i „Promeding“ .d.o.o. Laktaši pribavljenaje imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM, saopštilo je Tužilaštvo.

Istakli su da se sprovodi istraga i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila bolnica „Sveti Apostol Luka“ u Doboju za potrebe ove bolnice i potrebe Doma za starija lica Doboj.

Kako je juče saopšteno iz MUP-a RS, M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora bolnice „Sveti Apostol Luka“ u Doboju tokom prošle godine počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme odijela, maski i rukavica za potrebe bolnice u Doboju.

V. V. je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *