Detalji akcije “Dostavljač”: Drogu uzgajali u kutiji za jaja - Glas Regije

Detalji akcije “Dostavljač”: Drogu uzgajali u kutiji za jaja

Nije učitano

Foto: PU Doboj

DOBOJ – Policija je u akciji “Dostavljač” na području Doboja razbila grupu koja se bavila švercom narkotika, a drogu su pokušali da uzgoje u kutiji za jaja, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, u četvrtak su uhapšeni Enes Kantić (38) i Rusmir Kurdić (42) iz Tešnja, te Saša Gajić (43) i Đorđe Đekić (24) iz Doboja, dok je u policiji ispitan Dobojlija Senko Osmančević (36). Izvor blizak istrazi saznaje da ih sumnjiče za uličnu prodaju narkotika, uglavnom marihuane i spida. On je pojasnio da su osumnjičeni duže vrijeme praćeni, jer je policija imala određene informacije. Akcija hapšenja je izvedena od 9. do 11. marta.

– Kada su prikupljeni dokazi da osumnjičeni švercuju drogu, pokrenuta je akcija. Tokom hapšenja policija je u stanu Gajića pronašla veću količinu droge upakovane u manje vrećice i bila je pripremljena za uličnu prodaju. S njim u stanu zatečena su još dva osumnjičena. Hapšenjem je spriječeno da narkotici budu plasirani na ulicu – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su osumnjičeni Kurdić i Kantić uhapšeni u vozilu te da je i kod njih pronađena droga, kao i precizne vage.

– Istragom je utvrđeno da je Osmančević uzgajao drogu. Kod njega su u kutiji za jaja punoj zemlje pronađene zasađene sjemenke marihuane – rekao je izvor. Dodao je da se istražuje povezanost između svih uhapšenih i da se pretpostavlja da su sarađivali i djelovali kao grupa.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je akcija “Dostavljač” bila usmjerena na suzbijanje neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

– Pronađena je značajna količina narkotika i uhapšeni su E. K. i R. K. iz Tešnja, te S. G. i Đ. Đ. iz Doboja, dok je S. O. ispitan. Većina pronađene droge je bila upakovana u manjim količinama u plastične vrećice i najvjerovatnije spremljena za dalju preprodaju – rekli su u PU Doboj.

Prema našim saznanjima, nakon kriminalističke obrade osumnjičeni Gajić je predat dobojskom Okružnom tužilaštvu, a ostali su pušteni da se brane sa slobode. Većina uhapšenih je, kako saznajemo, poznata po krivičnim djelima. Kantić je krajem prošle godine hapšen u akciji “Jug” Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu droge iz Albanije u BiH.

Zapljena

Policija je tokom akcije “Dostavljač” pretresla stanove osumnjičenih kao i vozila koja su koristili.

– Tokom pretresa pronađeno je ukupno oko 246 grama marihuane i oko 245 grama spida. Zaplijenjena je i veća količina sjemenki indijske konoplje, kao i ručno pravljene cigarete, tzv. džoint, digitalne vage i drugi predmeti – rekli su u PU Doboj.

(IZVOR: Glas Srpske)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *