DERVENTA: Završena ovogodišnja škola plivanja, diplome dobilo 167 mališana - Glas Regije

DERVENTA: Završena ovogodišnja škola plivanja, diplome dobilo 167 mališana

Nije učitano

Na bazenima Sportsko-rekreativnog centra ,,Olimp” u Derventi, upriličena je dodjela diploma, uspješnim polaznicima koji su ove godine, pohađali tradicionalnu školu plivanja.

Ovogodišnju školu plivanja pohađalo je 167 mališana uzrasta od 5 do 16 godina.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js“> 7!5WZUbGKQIGp9!J

Većina njih, skromno kaže kako su zadovoljni školom plivanja jer su imali priliku da savladaju brojne plivačke tehnike.

Kada su u pitanju vještine, mališani imaju podijeljeno mišljenje pri čemu neki više preferiraju plivanje a neki ronjenje.

Instruktor plivanja i profesor fizičkog vaspitanja Darko Panić navodi da je ovogodišnja škola plivanja bila najmasovnija, u posljednjih 12.godina, od kako se ova škola organizuje.

Podsjeća da je ove godine, učestvovalo 167 mališana kao i da se obuka odvijala u šest grupa pri čemu je svaka grupa, imala obuku od 15 časova koja je završena uspješno krajem avgusta.

On je pozivao roditelje da prijave svoju djecu i tokom naredne sezone, ističući značaj plivanja za zdravlje djece kao i za kulturu življenja.

Diplome je mališanim uručio gradonačelnik Dervente Milorad Simić koji kaže kako je zadovoljan što škola plivanja, svake nove sezone, postaje sve masovnija.

Kaže da su i ove godine, kada su u pitanju časovi plivanja, da je grad sufinansirao troškove pri čemu je iz budžeta izdvojeno oko 7.500 KM.

Ističe da su na taj način mnogo pomogli roditeljima, koji su plaćali pola cijene, pri čemu im olakšan  kućni budžet.

Kao i ranijih godina organizator škole plivanja bila Škola sporta “Arena” a pored grada Derventa, podršku u organizaciji, pružio je i SRC ,,Olimp” Derventa.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *