DERVENTA: Vidovdansko veče duhovnošću obasjalo grad - Glas Regije

DERVENTA: Vidovdansko veče duhovnošću obasjalo grad

Nije učitano

Jedan od glavnih ciljeva rada Kola srpskih sestara u Derventi jeste širenje duhovnih vrijednosti i ljubavi jednih prema drugima, a to ne možemo bez obilježavanja najveće slave srpskog naroda – Vidovdana.

Poručeno je to na Vidovdanskoj večeri u organizaciji Kola srpskih sestara „Carica Milica“, tokom koje su okupljeni Dervenćani imali priliku da svjedoče još jednom oživljavanju duhovne kulture Srba kroz pjesme i besjede.

Predsjednica Kola Đurđa Dodig Pijetlović istakla je da je večerašnja manifestacija svjedočenje o buđenju duhovnih vrijednosti.

– Svojim radom pokušavamo da probudimo ljubav u svakom od nas, prema svakom od nas, jer svi u sebi nosimo lice Božije. Ljubav nam je itekako potrebna – kazala je Dodig Pijetlovićeva dodavši da su rad Kola u proteklog godini obilježili veliki gubici.

– Jedan od najvećih gubitaka u našem radu u protekloj godini jeste neodržavanje humanitarnog Svetosavskog bala, manifestacije koju smo vratili Derventi nakon 71 godinu. Nadamo se da tokom sljedeće godine nećemo biti spriječeni da održimo ovu manifestaciju – kazala je Dodig Pijetlovićeva.

Namjesnik derventski Radojica Ćetković ocijenio je da Kolo srpskih sestara ne doprinose Derventi samo humanitarnom djelatnošću, već okupljanjem naroda i svojim manifestacijama.

– Žene su uvijek bile pokretačka sila u porodici, ali i u državi, a i u crkvi. Sjetimo se da su one prve objavile radosnu vijest o Vaskrsenju Hristovom. Tako i Kolo srpskih sestara, organizacija koja radi pri crkvi i koja je dio crkve već više godina bavi se, ne samo humanitarnom djelatnošću, nego i na ovaj način, odnosno organizacijom raznih manifestacija kojim doprinose kulturi grada Derventa- rekao je Ćetković.

Dervenćani su tokom Vidovdanske večeri ispred Sabornog hrama mali priliku da poslušaju pjesme u izvođenju hora „Jedinstvo“ iz Banjaluke, besjede vladike Nikolaja, te recitacije koje su izvele članice SKUD-a „Derventa“.

(IZVOR: Derventski list)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *