DERVENTA: Šetalište bezbjednije uz potapajuće stubiće - Glas Regije

DERVENTA: Šetalište bezbjednije uz potapajuće stubiće

Nije učitano

Kako bi bezbjednost pješaka u centru grada bila još bolja, a naročito tokom ljetnjih mjeseci kada ovaj dio grada u večernjim časovima postaje šetalište, u toku je postavljanje potapajućih stubića na Trgu pravoslavlja (pored pekare „Ilić“) i na Trgu oslobođenja (pored Centra za kulturu).

Radovi su počeli prošle sedmice, a kako su objasnili iz Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove, trebalo bi da budu završeni do 13. avgusta. Riječ je o projektu „Dajemo prednost pješacima“ kojim je planirano postavljanje potapajućih stubića na dvije lokacije u cilju održavanja kontinuiteta šetališta i povećanja bezbijednosti pješaka.

– Projekat se provodi uz podršku Agencije bezbijednosti saobraćaja RS koja je obezbijedila 5.000 maraka, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno 13.500 KM, što je više od 70 odsto vrijednosti čitavog projekta – naveli su iz odjeljenja dodajući da je postavljanje potapajućih stubića način da fizičkom preprekom bude smanjen broj saobraćajnih prekršaja i da kažnjeni budu samo oni vozači koji svjesno ugrožavaju bezbjednost pješaka.

Dok traju radovi, saobraćaj je preusmjeren prema Zelenoj pijaci.

Zabrana saobraćaja

Dio centra grada, svake godine od 1. jula do 31. avgusta u periodu od 18 časova do jedan čas, postaje šetalište, pa se saobraćaj dijelom Trga pravoslavlja prema Ulici 1. maja, u tom periodu, preusmjerava u pravcu Zelene pijace.

(IZVOR: Derventski list)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *