DERVENTA: Potpisan ugovor o izgradnji infrastrukturnih projekata u gradskom i prigradskom područiju - Glas Regije

DERVENTA: Potpisan ugovor o izgradnji infrastrukturnih projekata u gradskom i prigradskom područiju

Nije učitano

U Derventi je potpisan Ugovor o izgradnji puteva, ulica i ostalih objekata između gradonačelnika Milorada Simića i predstavnika firme ,,Geokop” d.o.o iz Dervente. Navedenim ugovorom koji ulazi u drugu fazu biće realizovao osam infrastrukturnih projekata vrijednosti preko 230.000 KM.

Predstavnik firme ,,Geokop” d.o.o iz Dervente Siniša Ružonjić  kaže da im je veoma drago što će raditi na novim projektima.

”Drugom fazom predviđena je izgradnja dionica Čolići – Kostići u Gornjem Detlaku, rekonstrukcija dijelova ulice 16. Krajiške (dionice pored vulkanizerske radnje „Markuljević“, pored prodavnice „Stanić“ i pored kuće Stanojević), te izgradnja puteva u zaseoku Živkovići – Vukičevići u Donjoj Lupljanici, zaseoku Tadići u Velikoj Sočanici, prema Visećem mostu u Lužanima Bosanskim kao i dionice magistralni put – groblje (Kršići) u Miškovcima. Takođe, predviđena je gradnja pristupnog puta u Crnči na dionici Popović Zlatko – Dom Crnča, te nasipanje igrališta FK Borac Osinja”,kaže Ružonjić.

Podsjeća da je rok za izgradnje radova 60. dana navodeći očekivanja da će rok biti ispoštovan ukoliko budu povoljne vremenske prilike.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić navodi da iako su projekti mali, oni nisu ni malo beznačajni a imaju za cilj da poprave standard života u gradskim i prigradskim sredinama.

Podsjeća da je sa ovim novim iznosom od preko 230.000 KM za potrebe infrastrukture već izdvojeno preko 700.000 u ranijoj fazi.

,,Za jednu lokalnu zajednicu kao što je Derventa to nije ni malo beznačajan iznos koji je izdvojen za infrastrukturne projekte. Iako je kapitalni budžet usvojen sa malim zakašnjem ipak se za potrebe infrastrukture našlo dovoljno”,pojašnjava Simić.

Navodi kako će ugovoreni projekti u mnogome značiti za ljude u ruralnim sredinama pri čemu će i prigradska zona biti jedno ljepše mjesto za život.

Poručeno je da se na ovome neće stati i da je jedan od narednih koraka rješavanje gorućeg problema vodosnabdijevanja južnog dijela grada Derventa kojim bi pitku vodu dobilo preko 800 domaćinstava.

(IZVOR: TV K3)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *