“DERVENTA OPEN”: Brčaci najbolji u muškoj konkurenciji, Beograđanke slavile u ženskoj - Glas Regije

“DERVENTA OPEN”: Brčaci najbolji u muškoj konkurenciji, Beograđanke slavile u ženskoj

Nije učitano

Pobjednici 21. Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku “Derventa open 2021” u muškoj konkurenciji su Nenad Šormaz i Stefan Mirković iz Brčkog, dok su kod djevojaka najbolje bile Nina Škarić i Milena Matić iz Beograda.

Tandem iz Brčkog u finalu je savladao par iz Beograda Danilo Nikolić/Miljan Kiković sa 2:0 (21:13; 21:18), dok je treće mjesto pripalo paru Rajko Lajić/Mladen Makivić iz Gradiške, koji su sa 2:0 (21:18; 22:20) bili bolji od Slaviše Miodragovića i Mladena Filipovića(Gradiška/Obudovac).

Šormaz je ovim uspjehom nastavio odlične rezultate u Derventi, te po peti put u nizu osvojio turnir, ali sa različitim saigračima.

“Dali smo sve od sebe i ponovili tradiciju i ove godine. Drago nam je da vidimo da je organizacija podignuta na viši nivo sa drugim terenom i mi smo zaista uživali”, rekao je u izjavi za medije Šormaz.

Nije učitano

Škarić i Matić su u finalu savladale ekipu iz Beograda, Bojanu Mirković i Aleksandru Vujačić rezultatom 2:0 (21:10; 21:10), dok je u susretu za treće mjesto par Jelena Šakotić/Marijana Savić (Derventa/Banjaluka) bio bolji od od domaće ekipe Jelena Ninković/Zorana Makivić rezultatom 2:0 (21:9; 21:11).

Ni Škarićeva, nije po prvi put osvojila turnir u Derventi.

“Na turniru sam nastupala i 2014. godine i takođe sam ga osvojila i jako mi je drago što sam taj uspjeh ponovila. Drago mi je što sam ponovo tu i što je turnir još bolje organizovan”, istakla je ova Beograđanka.

Ovogodišnji turnir u Derventi okupio je 27 ekipa, od čega 18 kod djevojaka i 9 kod muškaraca, a odigrano je oko 50 susreta u dva dana.“Nakon godinu dana pauze zbog pandemije virusa korona, ponovo smo se družili u Derventi. Ove godine igrali smo na dva terena, koja su izgledala zaista odlično, što su i sami igrači potvrdili. Iako smo turnir igrali u novom terminu, ponovo smo imali veliki broj ekipa i zadržali smo epitet međunarodnog, jer smo imali čak četiri ekipe iz Srbije. Novi termin je smanjio broj ekipa, jer su klupske pripreme već počele što je onemogućilo nastup brojnih igrača, ali smo mi uprkos svemu jako zadovoljni”, istakao je Vlado Asentić, predsjednik Upravnog odbora OK “Derventa”, dodajući da je najbolja reklama za turnir to što sve ekipe ponovo dođu i uvijek sa sobom pozovu još nekoliko ekipa.

Završnici turnira prisustvovao je i gradonačelnik Dervente Milorad Simić, kazavši da ova sportska manifestacija traje duže od dvije decenije, što znači da ima svoju dušu i kontinuitet, te uputio čestitke organizatoru i istakao da će grad i dalje podržavati tradicionalni turnir.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *