Dervenćanin dobio rješenje nadležnog ministarstva – 16 godina nakon smrti - Glas Regije

Dervenćanin dobio rješenje nadležnog ministarstva – 16 godina nakon smrti

Nije učitano

Ovih dana Dervenćanin Dragutin Kozina dobio je rješenje Komisije za implementaciju Zakona o radu kojom se odbija zahtjev za otpremninu podnesen 1992. godine. Ništa tu ne bi bilo čudno da Drago nije u međuvremenu preminuo, prije više od 16 godina.

Rješenje je potpisao predsjednik komisije dr Rajko Kličković, a ironično je da ostavljen rok za dostavu žalbe u roku od 15 dana.

Jedan od članova porodice je tim povodom se obratio i na društvenim mrežama.

– Izvinjavamo se Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite – Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsjedniku komisije dr Rajku Kličkoviću, što naš dragi Kozina Dragutin nije u mogućnosti da se u roku petnaest dana žali na „blagovremeno“ doneseno rješenje jer je nažalost preminuo prije nešto više od 16 godina. Ovom prilikom Vas u ime porodice obavještavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo, mada bi on kao pravnik, to sigurno želio, ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo,koje je prouzrokovano višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić, navodi se u objavi.

Uz tekst je objavljena i osmrtnica prema kojoj je Dragutin Kozina preminuo u 65 godini života preminuo još oktobra 2004. dodine i da je sahranjen na rimokatoličkom groblju Rabić u Derventi.

Nije učitano

(IZVOR: Derventa Cafe)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *