BROD: U hramu Pokrova Presvete Bogorodice osvećen živopis - Glas Regije

BROD: U hramu Pokrova Presvete Bogorodice osvećen živopis

Nije učitano

U hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Brodu osvećen je živopis, nakon liturgije koju je služio episkop zvorničko-tuzlaski Fotije.

Živopis u vizantijskom stilu u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Brodu, rađen je proteklih deset godina.

Srpsko jedinstvo u ovim izazovnim vremenima i te kako je važno, poručio je vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, nakon osvećenja živopisa.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice sagrađen je na temeljima u minulom ratu porušenog i osveštan 2009. godine.

Nije učitano

Freske pokazuju liturgijsku dimenziju crkve, a to je to kada se svi ovdje sabiramo na svetoj liturgiji, upravo na taj nama nevidljiv način, ali kroz freske, vidimo da su svi sabrani, svi sveti sa samim Hristom Gospodom, tako da to jeste kruna kod svakog hrama kada uspije da u uređenju enterijera se završi sa freskama.

Prava istina je da je poslije 30 godina od rušenja hrama, izgrađen novi hram i da je ovo sad jedan završetak svih ovih važnih radova i sa ovim freskopisanjem, sa posjetom vladike Fotija.

Svaki hram treba da znači nešto za narod koji dolazi u taj hram, normalna stvar. /REZ/ U svakom slučaju kao što je bio i prije sad je samo dovršeno nešto što je započeto prije mnogo godina.

Nije učitano

Bogomolja izgrađena i uređena zahvaljujući prilozima vjernog naroda, a dio sredstava za izgradnju izdvojeno je i iz budžeta opštine.

IZVOR: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *